Петице за мешовите певачке парове

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 25. јул 2024. године Друштво Коментари

Мирољуб Ракетић и Јела Матијевић - победници међу мешовитим паровима (Фото: Д. Гагричић) Мирољуб Ракетић и Јела Матијевић - победници међу мешовитим паровима (Фото: Д. Гагричић)

На 13. Сабору певача из вика победници у три конкуренције - дуети Радован Јањић и Миланко Костић, Милојка Гојгић и Рада Јовановић, Мирољуб Ракетић и Јела Матијевић.

Дует Радован Јањић и Миланко Костић из ужичког села Биоска, победник је 13. Сабора певања из вика, одржаног у среду увече у Дому културе у Новој Вароши, уз учешће 10 мушких, три женска и четири мешовита певачка пара.

Друго место заузели су Радован Гордић из Рутоша и Ацо Петронијевић из Долова у општини Чајетина, док је треће место припало Милојку и Стојану Удовичићу из Јабланице на Златибору.

Награђени учесници 13. Сабора певача из вика Награђени учесници 13. Сабора певача из вика

У женској конкуренцији победнице су Милојка Гојгић и Рада Јовановић, испред Јеле Матијевић и Драгице Жунић и Томке Пауновић и Драгице Жунић.. 

Најуспешнији наступ, према оцени жирија - етномузиколога Светлане Азањац и Маше Шекуларац из Београда и прибојског новинара Драгана Љељена, имали су мешовити певачки парови. Прво место припало је Мирољубу Ракетићу и Јели Матијевић, друго Сретену Нијемчевићу и Ради Јовановић, док треће деле Радован Јанковић и Томка Пауновић и Драган Милошевић и Драгица Жунић.

Чланови жирија имали су тежак задатак Чланови жирија имали су тежак задатак

Етномузиколог Маша Шекуларац је, поред похвала мешевитим паровима, истакла да је 13. Сабор био за класу бољи од лањског и пренела уверење да ће се идући пут појавити неко од млађих певача.

Милојко и Стојан Удовичић из Јабланице Милојко и Стојан Удовичић из Јабланице

У ревијалном делу Сабора у организацији нововарошког Удружења певача из вика наступили су певачке групе “Јабука” из Пријепоља, “Делије са Поникава”, те гуслари Миле Новаковић и Миодраг Јефтовић, здравичар Мирко Бугарин и певачка група Друштва гуслара из Прибоја, као и фрулаш Лука Видаковић из Пријепоља.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sabor pevača iz vika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.