Рупама окренули леђа

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 27. јун 2024. године Друштво Коментари

Рупе узимају данак - оштећење возила и спор превоз  (Фото: Д. Гагричић) Рупе узимају данак - оштећење возила и спор превоз (Фото: Д. Гагричић)

Подерале су се и закрпе закрпа на путу до Божетића. Огорчени мештани, млекари, превозници грађе, као и посетиоци Увачког језера.

Разговарају две рупе на путу. Прва каже другој:

- Помери се, да те не згазим к´о оне за Божетиће и Јасеново…!

Шалу на страну, али такав немар и неодговорност власти у одржавању саобраћајница, као што је случај са путем од Комарана до Растока, а затим и према Божетићима у последње две године, одавно није виђен у нашем крају...?!

Подерале су се и закрпе закрпа на рупама крпљених више пута, а последњи пут по систему «баљеге», кад се лопата асфалта тресне у рупу и потаба?! Невреме и велики број возила свакодневно узимају данак, због тешкоћа у превозу и  штета на возилима огорчени су бројни возачи, власници фирми и мештани подјаворских села, али и намерници  и проређени посетиоци Увачког језера. 

Опрез - код скретања за хранилиште орлова (Фото: Приватна архива) Опрез - код скретања за хранилиште орлова (Фото: Приватна архива)

Овај пут једна је од две везе општина Нова Варош и Ивањица, овуда се превозе велике количине грађе и огревног дрвета, сточне хране, малине, млека, млечних и других производа. Чак седам фирми (од чега читири млекаре из Божетића, Буковика и Акмачића) откупљује млеко сточара, свакодневно пролазе смене посада у ХЕ «Увац…

Поред ударних рупа на коловозу, возаче вребају и две рупчаге или «бездани» како их  зову мештани. Прва опасност је из правца Вароши - на пропусту недалеко од првог скретања за Вилове. Вода је одронила део коловоза, а знак за сужење пута готово зарастао у траву. У више наврата су овде извођени радови и није нађено решење за одвођење воде. Права је срећа како није дошло до несреће. Пролазници указују и на рупу испод банкине на путу од Растока, који метар пре скретања за хранилиште орлова.

Заборављене су изборна обећања и најаве реконструкције коловоза, а нико и не види да при већим падавинама, вода тече путем од Тољића усека до бране на Растокама?!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

put rupe


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.