Два бицикла ђацима у завичају

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 09. јун 2024. године Друштво Коментари

Тртовић Милена и Марија(Фото: Приватна архива) Дар уочи мале матуре (Фото: Приватна архива)

Милену и Марију Тртовић, одличне ученице ОШ “Кнезови Рашковићи” у Божетићима наградио анонимни дародавац.

Две ученице осмог разреда ОШ “Кнезови Рашковићи” у Божетићима - Милена и Марија Тртовић - добиле су бицикле од анонимног донатора, бившег ученика школе и његове супруге и деце.

- Информишући се о успесима,  одабрали су ученице које су, поред одличног успеха, стекле и бројне дипломе са такмичења из више предмета, а постигле су и запажене спортске резултате. Награде су биле изненађење. У име донатора и његове породице награду су ученицама уручили наставница историје и другови из одељења у петак, непсредно пред прославу мале матуре - незванично се сазнаје.

Тртовић Милена и Марија Радост поделиле са друговима из разреда

 - Овај дародавац је, иначе, претходних година поклонио три лаптопа ђацима осмољетке у завичају. Два бицикла марке Bulls bikes XCM Cross Counutry су укупне вредности oko 1600-1700 евра. Поред дарежљивости донатора, леп гест су учинили  увозник за Србију и продавац, одричући се зараде, када су чули да је у питању награда за успешне ђаке из  планинске сеоске школе - саопштио је исти извор.

Награђене ученице су рођаке из насеља Колибе у засеоку Звијерци у Дебељи. Овде је последњих година, на некадашњем летњем станишту чобана и планинки, подигнуто пет кућа. У пет породица засеока одраста 20 дечака и девојчица - у три куће Тртовића их је 15, а у две Јелића петоро малишана.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

bicikle poklon


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.