Победник квизa „Потера“ даровао награду

informer.rs (Б. Илић) 30. децембар 2023. године Друштво Коментари

Има знање а не привлаче га квизови , Вељко Котлаја (Фото: Приватна архива) Има знање а не привлаче га квизови , Вељко Котлаја (Фото: Приватна архива)

Вељко Котлаја, из Прибоја, студент четврте године Филозофског факултета у Београду, пријавио се из радозналости, одело купио уочи снимања и освојио 1,5 милиона динара. Трећину од 1.740.000 динара, освојених са двоје такмичара, уплатио за лечење дечака Тодора из Ниша.

Рођени Прибојац, Вељко Kотлаја (22), у последњем издању квиза "Потера" освојио је 1.500.000 динара, а свој део освојене суме определио је за лечење малог Тодора из Ниша, па о његовом потезу ових дана прича цела Србија.

Гледаоце квиза "Потера", на Радио - телевизији Србије, у понедељак увече одушевио је младић из Прибоја, скромног и ведрог духа, који је својом спонтаношћу освојио гледаоце овог квиза и пробудио веру у људе.

У разговору за наш портал открио нам је искуство стечено у "Потери" и занимљиве сцене и детаље са снимања квиза.

Прво што је Вељко издвојио је чињеница да није квизаш, и како у шали каже, овим успешним наступом отишао је у "квизашку пензију".

- Нисам из света квизова, иначе слабо пратим емисије тог типа, а сам мотив који ме је привукао да се пријавим у "Потеру" јесте садржај квиза, у коме су питања само из опште културе. - почиње причу Вељко.

Епизода која је емитована пре неколико дана, открива нам, снимана је као последња у сезони, летос, крајем јула, баш када је имао највећих здраствених проблема у последњих неколико година, па је чак био и близу одлуке да одустане!

Младић који је задивио Србију (Фото: РТС) Младић који је задивио Србију (Фото: РТС)

- Вагао са одлуком да ли да одустанем или не, али сам ипак отишао. А пред сам почетак снимања испоставило се да нема одговарајуће одеће за снимање! Отишао сам до прве продавнице половне одеће да купим одело, а када сам се вратио снимање је мало каснило, па су ми у журби рекли и да сам им најгори такмичар. Ипак, сви у студију, а поготову Јован Мемедовић, давали су ми велику подршку током снимања и били срећни због победе. - препричава нам кроз осмех шта се збивало иза камера.

У првој игри одговоривши на четири питања зарадио је 60.000 динара, а затим у другом делу игре, када је трагач понудио нижу и вишу цифру, Вељко се одлучио на вишу, а како је тада у шали објаснио водитељу, одлучио је, јер ће највероватније испасти из квиза, па да би имао већи разлог.

Kаже да је и пре снимања имао циљ, да ако дође до друге игре, обавезно иде на вишу цифру...

- И тада сам био решен да, ако то на крају успем да одбраним и освојим, тај новац донирам за лечење детета коме је помоћ најнеопходнија, на крају је тако и било. - додаје наш саговорник.

Списак за прикупљање новца за лечење деце је пронашао на сајту "Буди хуман", где је тада и закључио да је новац у том тренутку најпотребнији двогодишњем Тодору Стојановићу из Ниша, па је касније на рачун за његово лечење и уплатио свој део новца од 1.740.000 динара, освојених са још двоје такмичара.

Младић о коме се ових пар дана прича у Србији је студент Филозофског факултета из Прибоја, који тренутно живи у Београду и успешно завршава четврту годину студија. Не користи друштвене мреже, а своју будућност види у академском истраживању историје.

Kако је истакао, неће наставити квизашким корацима, већ ће ово прво озбиљније појављивање јавно у квизу завршити овим наступом у "Потери", у које се и пријавио из шале и радозности.

Његова фотографија из квиза са постом подршке и дивљења кружи друштвеним мрежама, па је овај пример као спој знања и хуманости, а на овог момка поред грађана Прибоја, поносан је и остатак Србије.

        

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kviz potera veljko kotlaja


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.