У две улице - једна табла?

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 21. децембар 2023. године Друштво Коментари

Поправни – да се имена из Адресног регистра преселе на фасаде (Фото: Д. Гагричић) Поправни – да се имена из Адресног регистра преселе на фасаде (Фото: Д. Гагричић)

У Карађорђевој само једна табла, а Улица Светог Саве – без натписа имена?! Зашто општинска управа не поштује законске одредбе?

У Карађорђевој, главној нововарошкој улици, од зграде МУП-а до раскрснице за Суводо - има само једна табла са именом (називом) и то доле на Зебиновцу, на кући Кулића...?!

 У паралелној, Улици Светог Саве, оној на коју се сливају сокаци и живот, нема ни једне табле са плавом бојом. Или су, можда, тешко уочљиве, заклоњене...?! 

Само једна табла - на крају главне улице Само једна табла - на крају главне улице

Само на неколико радњи и локала у две главне градске артерије исписане су адресе...!?

– Имамо у чаршији две улице и не можемо да их обележимо?! – злобно и поспрдно коментаришу суграђани. 

Адреса - ретка слика у мору немара Адреса - ретка слика у мору немара

Уличне табле су права реткост и у мањим и споредним улицама или су непотпуне као она испод Средње школе, на којој једва приметној испод једне настрешнице и олука пише Улица Јевстатија Караматијевића, а изостављена је битна одредница уз ово име – прота!? 

Брука - план града на Тргу војводе Петра Бојовића две године нечитак Брука - план града на Тргу војводе Петра Бојовића две године нечитак

Од општинске управе и њених служби очекује се одговор како су и зашто неке табле добиле ноге и кад ће се испоштовати законске одредбе, донете у неколико последњих година. Кад ће се имена из Адресног регистра преселити на фасаде кућа и пословних објеката? 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.