И Бобовићи дoчекали асфалт (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 09. новембар 2023. године Друштво Коментари

Дан за памћење - први метри савременог коловоза (Ј. Николић) Дан за памћење - први метри савременог коловоза (Ј. Николић)

На траси од 700 метара у Буковику путари уградили 375 тона асфалта.

Уградњом 375 тона асфалта на траси од 700 метара у засеоку Бобовићи у Буковику у четвртак је започела градња трећег асфалтног пута са савременим коловозом у овом нововарошком селу.

Коначно, асфалт на крају Буковика - Радосав Поповић Коначно, асфалт на крају Буковика - Радосав Поповић

– Пут је са каналима, пропустима, банкинама и коловозом широk три метра. Пет грађевинских машина наставља пробијање трасе према центру села и очекујем, ако нас временске прилике послуже -  да радове окончамо до почетка децембра – рекао је за наш портал Сабахудин Козица, директор погона ужичких „Путева“ у Пријепољу.

Путари раде - ударнички, да их не стигне снег Путари раде - ударнички, да их не стигне снег

Мештани кажу да ће ово по квалитету радова, бити далеко бољи пут од два постојећа што се спајају у Калипољу и излазе на Јавор – главног од Зарића, преко Омражења и Долова до Љепојевића (где још има мање од два километра макадама) и другог што води од манастира Дубница, поред врела Вршевине, преко Јанковића.

Траса за бржи превоз млека, мрса и стоке Траса за бржи превоз млека, мрса и стоке

Председник општине Нова  Варош Раде Васиљевић истиче да путари квалитетно изводе радове на траси од 3,2 километра и очекује да се Бобовићи (старином засеок Боројевићи) ускоро повеже преко оближњих Шаљића из сјеничког села Кладница са државним путем Сјеница – Ивањица. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

put bobovići


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.