Забава у трњаку

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 05. новембар 2023. године Друштво Коментари

Овде се окупљају и друже деца на Браношевцу (Фото: Д. Гагричић) Овде се окупљају и друже деца на Браношевцу (Фото: Д. Гагричић)

У недостатку кутка за игру и дружење, малишани су преко жице и врзине донели делове старог намештаја, баш крај контејнера. Могу ли ове слике пробудити савест надлежних...?!

У недостатку љуљашки и клацкалица или мини спортског терена, дечаци и девојчице из Улице Филипа Вишњића и околног насеља на Браношевцу окупљају се у трњаку, крај два низа контејнера. Мало су раскрчили растиње, преко жице и врзине донели делове старог намештаја и направили кутак за забаву. Овде је и уточиште за  кучиће...

У недељу иза поднева није им сметао ветар, а нису слушали ни упозорења да ветар  може да одломи грану са оближњег стабла. Родитељи су још више стрепели у време  недавних врућина, као и летос док су се играли у врзини између два солитара...?! Ту локацију су морали да напусте...?!

Тежак пут до игралишта - преко жице и врзине Тежак пут до игралишта - преко жице и врзине

Неки дан су малишани загледали напуштену бараку грађевинаца, заосталу још из времена подизања солитера. Планирају, кажу, да се у њу преселе кад падне снег... Има ли ко да их у томе спречи, да не дође до несреће, ако се кров, не дај Боже, уруши под теретом снега...?!

Малишани планирају да се у бараку преселе кад падне снег Малишани планирају да се у бараку преселе кад падне снег

Могу ли ове слике пробудити нечију савест, бар у дане када се буде расправљало о општинском буџету...?

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.