Мост пегла кривину

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 23. октобар 2023. године Друштво Коментари

Путари плету мрежу на носачима моста преко Вранешког потока (Фото: Д. Гагричић) Путари плету мрежу на носачима моста преко Вранешког потока (Фото: Д. Гагричић)

Путари граде мост преко Вранешког потока, дугачак 12,6 и ширине 11,8 метара, са две пешачке стазе. Пуштање у саобраћај моста, недалеко од раскрснице у Кокином Броду, крајем новембра.

Радници ужичких „Путева“  за који дан ће започети наливање бетона и спајање носача на стубовима моста преко Вранешког потока, на путу Кокин Брод – Прибојска Бања.

– Мост је дугачак 12,6 метара и ширине 11,8 метара, са  две пешачке стазе од по два метра,   док је између два  стуба распон 11 метара. На садашњем путу биће исправљена кривина  и проширен коловоз  према условима саобраћаја на магистралним путевима – каже грађевински инжењер Адмир Пурковић, руковоодилац радова.

Проширује се пут из правца Радоиње Проширује се пут из правца Радоиње

Мост се подиже испод старог моста и каменолома, недалеко од раскрснице и индустријске зоне у Кокином Броду, а  саобраћај се одвија наизменично, уз семафор. 

Сабахудин Козица, директор погона „Путева“ у Пријепољу,  каже да ће радови на мосту и деоници пута бити окончани до краја новембра.

Коловоз за безбедну и бржу вожњу Коловоз за безбедну и бржу вожњу

Путари  приводе крају радове  на мосту преко Рутошке реке у центру села Рутоши, а асфалтирана је деоница на којој је санирано клизиште.  

Пуштањем у саобраћај моста преко Вранешког потока – завршиће се реконструкција пута до Прибојске Бање, започета пре две године. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

most vraneški potok


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.