Радована пронашли у Руднику

zlatarinfo.rs (Б. Илић) 04. октобар 2023. године Друштво Коментари

Из окна се у Голим брдима извозила руда магнезита (Фото: Р. Прелић) Из окна се у Голим брдима извозила руда магнезита (Фото: Р. Прелић)

После месец дана, рудари Ресавице пронашли тело Радована Сeлаковића из Сеништа у окну где се копао магнезит у Голим брдима.

Радовану Селаковићу изгубио се сваки траг 31. августа, а након месец дана потраге његово тело пронашли су рудари из Ресавице у некадашњем руднику магнезита.

Kако смо већ раније писали, Радован је живео сам у родном селу Сеништа у општини Нова Варош. Један дан пре него што је нестао био је на весељу код рођака у Ужицу, након тога са комшијом се вратио кући и тад му се изгубио сваки траг.

Његова сестра Цана, која живи у Ваљеву, звала га је на телефон, али јој се није јављао. Позвала је комшије из села да га обиђу, али су и они приметили да га нема и да је кућа празна. Затим је позвала полицију.

-Kада сам дошла у кућу приметила сам да нема кошуље у којој је био на весељу, па сам закључила да је у њој нестао. Полиција је кренула у потрагу, укључиле су се и друге службе, као и нововарошко ловачко удружење, који су поседовали специјални дрон, који региструје људе и тела, прегледали смо читаву околину и село, али нисмо успели да га нађемо. - прича Цана, Радованова сестра.

Нашли га рудари у окну

Од првог дана потраге она је тврдила да се Радован налази у руднику, јер како каже, ту је некада радио, а у последње време наговештавао да његове кости неће нико пронаћи.

- Молила сам и надлежне службе и мештане села који су радили у руднику и знају пролазе да ми помогну да одем тамо и уверим се да ли је ту или није. Нико ме није разумео. И ето, тачно месец дана од његовог нестанка, на чију иницијативу не знам, дошли су рудари из Ресавице, чули мој вапај, ушли у рудник и на неких 150 метара од улаза пронашли тело мог брата. У руднику нема кисеоника, а велико је пристуство метана, па претпостављам да га је то и угушило. - објашњава Цана и изриче посебну захвалност храбрим рударима, али и свима који су јој помогли у потрази.

У руднику нема услова за опстанак, па у њега не улазе ни животиње. И рудари су ушли са боцама кисеоника. Радован је био у кошуљи, баш оној као што Цана рече, у тренерци и опанцима.

Рудник је од његове куће удаљен око 10 километара, у месту званом Гола брда, цео пут је морао да препешачи, па је чуди то да га та замисао није ни мало попустила након толиког пута.

Током претраживања рудника присуствовала је полиција и инспектори, али и његова родбина и мештани Сеништа. Први дан након проналаска Радован је сахрањен у сеоском гробљу.

Трагична судбина породице

Цанине речи кидају душу, живот је заиста није мазио. Пре пар година сахранила је другог брата, мајка јој је преминула у новембру прошле године, ни годишњицу јој још није прекадила, а снашла ју је нова бол, још већа.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

radovan selaković rudnik


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.