Кошаркашке анегдоте у књизи Рајка Мартиновића

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 24. септембар 2023. године Друштво Коментари

Догодовштине од  најнижих лига „Југе“, па Евролиге до Олимпијских игара Догодовштине од најнижих лига „Југе“, па Евролиге до Олимпијских игара

Промоција књиге „Између обруча“ у петак, 29. септембра у Библиотеци. Сарадници Мартиновића – кошаркаш и тренер Бојан Љубојевић и професор Срећко Гујаничић. Разговарали са више од 100 тренера, играча и кошаркашких радника који су писали историју овог спорта.

У петак, 29. септембра, у 19 сати у Библиотеци „Јован Томић“ у Новој Вароши промовисаће се књига „Између обруча“, с поднасловом Кошаркашке анегдоте, београдског новинара и нашег земљака Рајка Мартиновића.

Аутор истиче несебичну помоћ двојице земљака: носилац овог необичног пројекта био је Бојан Љубојевић, некадашњи кошаркаш „Златара“, „Борца“, „Заставе“ , „Морнара“, француских клубова, па помоћник Дејана Милојевића у „Меги“, а данас тренер у Кини, док је сарадник на књизи био професор Срећко Гујаничић.

Између обруча – друга страна медаље Између обруча - друга страна медаље

– Kада смо пре нешто више од две и по године дошли на идеју да прикупимо, запишемо и објавимо приче које се препричавају међу људима из кошаркашког света, а нису толико познате широј публици, нисмо ни очекивали да ће се то претворити у нешто што ће нам донети огромно задовољство. За то време смо разговарали са више од 100 тренера, играча и кошаркашких радника који су писали историју овог спорта на подручју бивше Југославије, али и доброг дела Европе – истиче у прологу књиге Мартинповић и додаје:

– Kроз странице које вас очекују продефиловаће људи који су нам причали догодовштине од најнижих лига ондашње Југославије, преко најјаче европске лиге током осамдесетих година 20. века, па све до АБА и Евролиге, европских и светских првенстава и Олимпијских игара.!

Мартиновић читаоце подсећа на велики ентузијазам и рад чете професора и тренера који су направили оно што ће у целом свету постати познато као Југословенска школа кошарке и препознатљив бренд ових простора, враћа их у време доајена игре под обручима и плејаде играча што су освојали медаље.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

anegdote rajko martinović


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.