Апели за поправку пута Штитково - Анатема

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 14. август 2023. године Друштво Коментари

Одужила се косидба и сакупљање сена у Рујиштима ( Фото: Д. Гагричић) Одужила се косидба и сакупљање сена у Рујиштима ( Фото: Д. Гагричић)

Очекује се долазак машина и тампона пре Госпођинданског сабора у Штиткову. Прометан пут – пролазе путничка кола, али и превозе дрва, грађа, сено, стока, ускоро ће и кромпир....

Из нововарошких и ивањичких села на „старој граници“ све су чешћи апели за поправку пута Штитково – Анатема, у дужини од девет километара. У лошијем је стању деоница од Штиткова до Кадине стене, али су долазак машина и тампон неопходни и на ивањичкој страни.

Мештани Горњег Трудова, Штиткова, Дебеље, Маскове, Пресеке и других села, али и намерници и превозници траже одводњавање дела трасе преко Рујишта и Поља, где су бројне локве, али и насипање тампона, како би се колико-толико одвијао саобраћај.

Пут испод Чемернице, преко штитковачког поља Пут испод Чемернице, преко штитковачког поља

Овуда се превозе велике количине огревног дрвета, грађе, сена, стоке, кромпира, а многе преко Кадине стене води пут до завичаја или језера на Увцу.

Председник општине Нова Варош Раде Васиљевић каже да ће ускоро бити поправљен овај прометни и пут од великог значаја за пољопривреду и туризам.

Сунце није испило локве на Стражи Сунце није испило локве на Стражи

– У петак је био тендер и чим се потпише уговор – започиње насипање и ваљање пута – каже Васиљевић. – Било је обећања за асфалтирање пута, а нашој општини преостаје само да то чека и пристојно поправи трасу.

Сеоски активиста из Маскове Владета Несторовић каже да има обећање ивањичке локалне управе да ће њихова деоница бити поправљена пре Госпођинданског сабора у Штиткову. 

Кише узимају данак, возила трпе штете Кише узимају данак, возила трпе штете

За сада је неизвесно да ли ће и када бити радова на најлошијој деоници, од Кадине стене на међи две општине до Камените чесме у Кушићима, где је, због оштећења коловоза онемогућен пролаз путничким, поготову нижим возилима.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

štitkovo put anatema


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.