Остале табле и ружне слике (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 02. август 2023. године Друштво Коментари

Поред улаза у Пошту - остаци некада великог предузећа (Фото: Д. Гагричић) Поред улаза у Пошту - остаци некада великог предузећа (Фото: Д. Гагричић)

Шта нас подсећа на старе фирме, како власници и нови купци брину о изгледу фасада стамбених и пословних објеката и излозима локала у чаршији...?

Суочени са свакодневним бригама због беспослице, мале зараде, танке пензије и додатних прихода, те око поскупљења, отплате кредита, породичних неприлика, у трци и  потрази за мајсторима и производима, као и низом невоља и неродном годином, можда и не примећујемо ружне слике на фасадама стамбених и пословних зграда, на заборављеним излозима...?!

Ругло између зграде СДК и ГП Радник Ругло између зграде СДК и ГП Радник

Шта је остало од старих фирми, како власници и нови купци брину о изгледу неких објеката и околине , колико је то све велика ружна слика чаршије - сведоче ове слике.

Нема их у Карађорђевој улици или су на другој адреси Нема их у Карађорђевој улици или су на другој адреси

Овим се не исцрпљује списак немара, заборављених и неискоришћених објеката... Колики би тек био списак да улицама чаршије заједно прођу представници власти и инспектори, они што треба да брину о изглду Вароши и животне средине.

Овде је била чувена продавница обуће Овде је била чувена продавница обуће

Сетих се да ми је својевремено директор Туристичке организације на Златибору причао да му свакодневно на сто стижу извештаји комуналних служби, а  да је туристичку зону поделио на четири реона. Обилазио је реоне наизменично и слао сараднике, некад и по три дана узастопце... Нисам га питао како су пролазили они што су се нашли у тефтеру и на рапорту. 

Некад  било, сад се спомиње Некад било, сад се спомиње

Успомена на фабрички првенац и џемпере Успомена на фабрички првенац и џемпере

Брезе расту на крову Слободе Брезе расту на крову Слободе

Варош је имала погон за производњу лекова Варош је имала погон за производњу лекова

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.