Неме табле и путокази

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 19. јул 2023. године Друштво Коментари

Већ дуруго лето инфо - табле - одрпанци (Фото: Д. Гагричић) Већ дуруго лето инфо - табле - одрпанци (Фото: Д. Гагричић)

Иако се улажу знатна средства, гости се жале на пропусте у туристичкој сигнализацији. Слике са раскрсница и путева одлазе у свет као лоша реклама, сведочећи о немару и неодговорности.

Испод сваке од ове четири слике прва реч потписа (легенде) могла би да гласи – срамота?! И да не пише – то је уочљиво... Изгледа да не пада за око само онима који би требало да брину о изгледу града, сигнализацији и туристичкој понуди краја...?!

Како објаснити то што су већ друго лето и другу туристичку сезону инфо-табле на Тргу војводе Петра Бојовића и испред хотела „Панорама“ и „Златарски златник“ на Бабића Брду – нечитке?! Уместо да се намерници упознају са планом Нове Вароши и Општине – дочекују их табле ругло, одрпанци...?!

Скривалица - шта ли пише на почетку пута за Златар Скривалица - шта ли пише на почетку пута за Златар

Десетак табли начичкано је поред магистрале на улазу у Нову Варош из правца Ужица. Да ли ће међу таблама, од којих су неке одавно неме, возачи успети да уоче ону са натписом чаршије у коју улазе...? Можда им за трен око застане на билборду на коме су се минулог лета најављивали „Златарфест“ и 57. МОСИ...

Буљук табли на улазу у Нову Варош од Ужица Буљук табли на улазу у Нову Варош од Ужица

Улажу се знатна средства у саобраћајну и  туристичку сигнализацију, али се гости жале да влада велико шаренило, понегде папазјанија, а  најгоре је што су пропусти на кључним саобраћајницама. И не пропусте да кажу да општина која има туристичке амбиције – не би смела да дозволи такав немар и неодговорност?! 

 Можда је и то један од разлога што нам се деца стиде завичаја?!

Нико се не оглашава што је затворен видиковац Нико се не оглашава што је затворен видиковац

Ако ништа  друго – ове слике (од десетина забележених) повод су да надлежни започну озбиљну анализу прилика у грани привређивања у коју се куну и, сучељавајући чињенице, кажу податке о посети и заради, те да ли се јаловимм причама могу довести гости...?! И да једном годишње, бар на почетку сезоне, организују  kонференцију за медије, а не да за „пробране“ (и плаћене) држе монологе о “златном Златару и „месту на доброј висини?!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

table i putokazi


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.