Венци у славу војсковође

16. јул 2023. године Друштво Коментари

Почасти учеснику шест ослободилачких ратова Србије (Фото: Ђоко Зечевић) Почасти учеснику шест ослободилачких ратова Србије (Фото: Ђоко Зечевић)

Крај бронзане скулптуре војводи Петру Бојовићу у Новој Вароши почасти одали представници два удружења потомака ратника 1912-1918. Упућене замерке општинској управи на лошем одржавању споменика.

На 165-годишњицу рођења војводе Петра Бојовића (1858-1945) у недељу су положени венци на споменик војсковође на трагу који носи његово име у Новој Вароши. 

Крај  бронзане скулптуре, рад вајара Миодрага Живковића из Београда, подигнуте на Видовдан 1997. године, почасти су одали представници два удружења потомака ратника 1912-1918. „Војвода Петар Бојовић“ из Нове Варпоши и Београда, као и група грађана.

Врућина их није омела да дођу на Трг војводе Петра Бојовића (Фото: Д. Гагричић) Врућина их није омела да дођу на Трг војводе Петра Бојовића (Фото: Д. Гагричић)

Председник нововарошког Удружења Милољуб Шапоњић подсетио је на пут славног земљака, од чобанчета из Мишевића на Златару до команданта Прве армије и начелника  Штаба Врховне команде Српске војске, који је под заставом отаџбине провео 46 година, учествујући у судбоносним биткама српског народа.

Шапоњић је указао и на бруку и немаран однос општинске управе према споменику најзнаменитијем Старовлашанину - жардињере су без цвећа, а мермерне плочице на постаменту оштећене. Рекао је и да се власт оглушила о упозорења чланова Удружења.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vojvoda petar bojović


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.