Фото колонија на Златару

zlatarinfo.rs (Р. Прелић) 01. јун 2023. године Друштво Коментари

Фото: Раде Прелић Фото: Раде Прелић

У организацији Истраживачко издавачког центра „Стари Влах“ из Београда и Туристичке организацџије „Златар“ из Нове Вароши, на Златару је почела са радом Фото колонија „Стари Влах“ 2023“.

Учесници овогодишње Фото колоније су фото репортери из познатих медијских кућа у Србији.

У наредним данима десетак мајстора фотографије обићи ће крајолике Нововарошке општине и својим фотоапаратима забележити најзанимљивије призоре природних лепота и културно-историјског наслеђа.

Увачко језеро (Фото: Раде Прелић)

Замисао организатора је да фото колонија траје целе године, а крајњи циљ је да се на крају сезоне направи избор најбољих радова који ће бити употребљени за изложбу и штампање Фото монографије.

Поред тога, целокупни материјал са ове колоније биће уступљен организаторима.

Увачко језеро (Фото: Раде Прелић)

Жеља организатора је да ова фото колонија добије традиционални карактер како би наредних година извршили снимања на целој територији Старог Влаха. 

На отварању Фото колоније присутнима се обратио директор ТО „Златар“ господин Бранко Пуцаревић и председник општине Нова Варош господин Радосав Васиљевић, који је и свечано прогласио колонију отвореном.

Увачко језеро (Фото: Раде Прелић)

У име учесника колоније присутнима се обратио господин Мартин Цандир, фоторепортер из Новог Сада.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar foto kolonija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.