Чланица Студенца одликована признањем "Волонтерка природи по мери"

zlatarinfo.rs 23. мај 2023. године Друштво Коментари

Аида Паљевац (Фото: Приватна архива) (Фото: Приватна архива)

Аида Паљевац, чланица групе Студенац, проглашена за овогодишњу волонтерку природи по мери. Ово признање је додељено због њеног преданог волонтерског рада на очувању планине Златар и околине.

Признање је свечано уручено јуче 22. маја 2023. године у Београду, на Међународни дан биодиверзитета, у организацији Младих истраживача Србије, Београдске отворене школе, USAID Serbia, The Nature Conservancy, ENECA, AmCham Serbia i IUCN Eastern Europe and Central Asia.

Ова награда представља заслужено признање за напоре и ангажовање Студенца у очувању природе, као и инспирацију за све да се активно укључе у заштиту и очување нашег окружења.

Аида Паљевац (Фото: Приватна архива)

Аида је истакла да жели да посвети ово признање дечаку Тарику Хасовићу, који је био један од најмлађих учесника у акцији чишћења Шопота. Нажалост, Тарик више није међу нама, али је својим примером већ са пет година показао шта значи бити волонтер и несебично се залагати за бољу животну средину. Без обзира на кишу, Тарик је с осмехом приступио чишћењу шуме. Он је за све нас Нововарошане био прави волонтер по мери.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

studenac aida paljevac


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.