Пршутијада у Мачкату

zlatiborpress.rs 25. јануар 2023. године Друштво Традиција Коментари

Пробај и купи: пршута, сланина, кобасица, стеља... Пробај и купи: пршута, сланина, кобасица, стеља...

Сајам сухомеснатих производа 10-12. фебруара у порти цркве Светог Илије. Бираће се најбољи произвођачи.

Сајам сувомеснатих производа – Пршутијада одржава се сваке године у првој половини месеца фебруара у селу Мачкату (10ак километара од Златибора). На сајму се могу видети, пробати и купити деликатеси као што су говеђа и свињска пршута, стеља, сланина, кобасица и други производи. Ова манифестација је такмичарског карактера и сваке године се бирају најбољи српски сувомеснати производи. Село Мачкат је познато по великом броју произвођача пршуте, на традиционалан начин који је непромењен већ стотинама година, а и само село се налази на идеалној надморској висини за сушење меса.

Сваке године за посетиоце је организован и богат културно уметнички програм као и наградна игра чија је главна награда џак сувомеснатих производа.

Место одржавања: Порта цркве Светог Илије у Мачкату.

Датум одржавања: 10.02. - 12.02.2023.

Отварање 10.02.2023. у 10.00 часова.

Организатор манифестације је Удружење произвођача сувомеснатих производа Златиборског округа, под покровитељством Општине Чајетина.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

čajetina pršutijada


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.