Рабаџији Добривоју бујица однела бика

informer.rs (Б. Илић) 24. јануар 2023. године Друштво Коментари

Prntscreen Prntscreen

Белоречка река која протиче кроз истоимено село протеклих дана однела је бика тешког чак 800 килограма.

Домаћину Добривоју Долу Џелебџићу из планинског села Бела Река, удаљеном 40-ак километара од Нове Вароши, поплаве протеклих дана донеле су са сабом велику недаћу. Наиме, њему је талас набујале белоречке реке закачио, оборио и однео низ воду бика старог чак три године, а тешког 800 килограма. Читаву ситуцију испред породичне куће гледао је његов отац, али је био немоћан да спречи трагедију јер се то све издешавало за свега пар секунди.

Бика је вода однела пре три дана, а о њему нема ни трага ни гласа.

,,Живим у селу, бавим сточарством, од крава и бикова живим. Сваки недостатак било код грла ми тешко пада, али са собом доноси велику штету. На његову тежину могао бих да зарадим преко 2.000 евра, а овако је све што сам уложио у њега однела вода." прича Добривоје и додаје:

,,Приликом удара таласа, саплео је се за изваљено стабло крај реке и тога је спречило да се избори са јачином воде, док је његов парњак остао жив."

YoutubePrintscreen/Disaster Compilations YoutubePrintscreen/Disaster Compilations

Домаћин сумња да ће икада пронаћи леш његовог бика, јер су неприступачни терени куда протиче река у планинским гудурама. Бела Река се својим током спаја са Љубишком и Вишочком реком и уливају се у Велики Рзав који протиче кроз Ариље.

Добривоје је у овом планинском селу радио са воловима, а сада је немоћан због губитка једног. Живи у нади да ће неко чути за његову недаћу и помоћи му да надокнади штету. У штали поред волова гаји краве, овце, свиње, што му је неопходно за опстанак у овој суровој врлети.

        

Информер

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

bela reka bik bujica


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.