Одстрељен вепар у Дебељи

zlatarinfo.rs 17. јануар 2023. године Друштво Коментари

Дивља свиња на нишану два ловца (Фото: Н. Лековић) Дивља свиња на нишану два ловца (Фото: Н. Лековић)

У Топлику Раде Лековић ранио, а Душко Смиљанић дотукао „дивљака“ стокилаша.

Чланови Ловачке секције „Врхови“ у недељу су, у Топлику, између Суводола, клисуре Увца и засеока Стојићи у Дебељи, одстрелили дивљег вепра тешког 100 килограма. 

Керови су „дивљака“ покренули у Врховима, изнад Јелића, па га гонили преко Росуља. Ловац Раде Лековић га је ранио, а дотукао Душко Смиљанић.

Чланови секције су недавно одстрелили два назимчета, од по 50 килограма. Иначе, лов на ову дивљач траје до краја фебруара.

Већ годинама дивље свиње праве велике штете у вртовима и баштама Дебеље и околних села, харају и по све  ређим парцелама под житом, а рију и по ливадама и испред  кућних прагова.

Улов у Дебељи - чланови Ловачке секције "Врхови" (Фото: Н. Лековић) Улов у Дебељи - чланови Ловачке секције Врхови (Фото: Н. Лековић)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vepar lovci


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.