Марији Вранић Златна медаља Пресс Витез

recmedia.rs/Сњежана Остојић 11. јануар 2023. године Друштво Коментари

Марија Вранић (Фото: Сњежана Остојић)

Новинарка РЕЦ Медиа и дописиница Телевизије K1, Танјуг тв и агенције Танјуг из Ужица Марија Вранић освојила је Златну медаљу Пресс витез у категорији информативни програм за минијатуру „На Говеђаку се смеће бацати неће“.

Прилог, који је конципиран као три вести у низу, говори о протесту мештана пет сјеничких села против несанитарне депоније Говеђак надомак Сјенице, сталним обећањима надлежних да ће она бити затворена, али још увек није.

У образложењу жирија наводи се да је „Марија Вранић једини новинар локалних медија који је ове године успео да победи већину колега са националних телевизија у главној категорији“.

„Ово је моја прва награда на неком конкурсу јер до сада нисам ни учествовала. Зато што је мени као новинару пре свега битно да се приче које донесемо покрену са мртве тачке и ако смо ми у томе успели то је за мене највећа сатисфакција“, рекла је Марија Вранић након уручења признања и додала да је ова награда шлаг на торту.

Стручни жири је овој минијатури, у конкуренцији 100 пристиглих из целе Србије, дао оцену 4,33 од могућих 5,50.

Гранд Приx ПРЕСС ВИТЕЗ 2022. жири је доделио Саши Kосановићу, за минијатуру „Нестали“ у продукцији ТВ УНА, Загреб, репортажу која се избалансирано бави питањем несталих особа у минулим ратовима на подручју Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије, док је продукцијски Гранд Приx Пресс Витез припао ТВ УНА, Београд за висококвалитетну продукцију низа минијатура „Светионичар“, „Хуманитарка Тамара“ и „Боксер“.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nagrada novinarka marija vranić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.