Малишани ломили чесницу у Дубници (фото)

Драгољуб Гагричић 07. јануар 2023. године Традиција Коментари

Малишани први пут ломили чесницу у Дубници (Фото: Д. Гагричић) Малишани први пут ломили чесницу у Дубници (Фото: Д. Гагричић)

У 16 светиња нововарошке општине литургије и ложење бадњака, уз призивање Божјег благослова да се у срца и домове уселе мир, радост, здравље...

На Бадњи дан и Божић приређене су пригодне  свечаности у 16  светиња СПЦ у селима и Новој Вароши. Уз традиционално ложење бадњака  у портама цркава и манастира и литургије призиван је Божји благослов да се у срца и домове усели мир, радост здравље и духовно добро.

Наше камере забележиле су духовне радости у манастиру  Дубница у Божетићима, који је вековима неугасивио кандило вере  и традиције између Увца и Јавора.

Паљењу бадњака присуствује све већи број омладине и најмлађих становника. После литургије и причешћа на Божић, малишане је одушевило прво ломљење  чеснице у манастиру, које је организовао свештеник  Мишел Мемишевић, а они који су нашли „парице“  новчано су награђени.

Свештеник Мишел Мемишевић одушевио најмлађе Свештеник Мишел Мемишевић одушевио најмлађе

Они су били срећне руке Они су били срећне руке

Божићни поклони браће Милојка и Дејана Зорића Божићни поклони браће Милојка и Дејана Зорића

Литургија и причешће у цркви Свете  Тројице Литургија и причешће у цркви Свете Тројице

Дубница сабира мештане оела под Јавором Дубница сабира мештане оела под Јавором

Бадње вече у Дубници (Фото: Алекса Зорић) Бадње вече у Дубници (Фото: Алекса Зорић)

Нови и стари домаћин бадњака Михаило Чкоњевић и Дејан Зорић Нови и стари домаћин бадњака Михаило Чкоњевић и Дејан Зорић

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

božić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.