„Стари Влах “ покренуо сајт

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 16. новембар 2022. године Друштво Варошани Коментари

У току је израда мапе Старог Влаха (Фото: ИИЦ  „Стари Влах“) У току је израда мапе Старог Влаха (Фото: ИИЦ „Стари Влах“)

Истраживачко издавачки центар ближи члановима, читаоцима, сарадницима и завичају на адреси starivlah.rs. У припреми карта и концепција часописа „Летопис Старог Влаха“.

Покретањем сајта на адреси starivlah.rs – пролетос основан Истраживачко издавачки центар „Стари Влах“ у Београду ближи је члановима, читаоцима, сарадницима и завичају.

Уз намере оснивача, странице доносе информације о првим активностима и два најзначајнија корака – издању „Библиографије радова о новарошком крају“ Добрила Аранитовића и Монографаије „Нова Варош“ групе аутора. 

Очекује се електронска верзија књиге Добрила Аранитовића Очекује се електронска верзија књиге Добрила Аранитовића

На сајту су и подаци о руководству Центра и адресе за контакте. У току је израда карте Старог Влаха, уз консултације са стручњацима из историографије, пошто постоји више верзија о ужем и ширем простору простирања овог планинског предела.

Очекује се да ће сајт ускоро најавити концепцију „Летописа Старог Влаха“, са уредничким тимом, као и да ће странице бити отворене за ширу лепезу тема и рубрика из живота Старог Влаха. Можда ће читаоцима бити доступна и електронска верзија првенца Центра - „Библиографије радова о нововарошком крају“, по многима најзначајнијег подухвата у издаваштву нововарошког краја.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

stari vlah izdavacki centar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.