Пут преко Муртенице зове путаре

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 16. новембар 2022. године Друштво Коментари

Закрпе и испуцао коловоз – изнад Златарског језера ( Фото: Д. Гагричић) Закрпе и испуцао коловоз – изнад Златарског језера ( Фото: Д. Гагричић)

Кокин Брод – Јасеново најгора од четири деонице регионалних путева кроз нововарошки крај. Возачи се жале да нигде нема више закрпа и да немо ко да у „Путевима Србије“ погура обнову коловоза.

Од четири регионална пута кроз нововарошку општину (преко Муртенице и Златара, од Кокиног Брода за Пибојску Бању и од Бистрице за Прибој),  деоница Кокин Брод – Јасеново је у најлошијем стању и одавно чека путаре.

Мештани и возачи кажу да у околини нигде нема више закрпа, а испуцао коловоз, уз бројна оштећења, прети да се „проспе ко Томића кукуруза“. Поред угрожене безбедности саобраћаја, бројне су жалбе да вожња траје много дуже него пре четири деценије кад је пут просечен преко Ојковачких брда.

Угрожена безбедност - рупе и вода на коловозу у Горњој Белој Реци Угрожена безбедност - рупе и вода на коловозу у Горњој Белој Реци

Ова саобраћајница иде поред Златарског језера и ободом Муртенице и повезује села месних заједница Јасеново и Бела Река са центром нововарошке општине. Пут се на Кланцу рачва: трасом „банског пута“ преко Страже је веза са Љубишом, Златибором, Чајетином и Ужицем, а преко Градца и Мучња силази у долину Моравице, па увачки део Старог Влаха повезује са моравичким и општинама Ивањица и Ариље, као и Драгачевом. 

– Има ли ко да види економски интерес и значај пута за опстанак овог краја...?!? Кад ће наш пут доћи на ред, има ли ко да погура обнову асфалтне траке или се чека да коловоз  начисто пропадне, а ми да останемо на крај света...?? – питања су која постављају становници села под Муртеницом. 

Невоље - кад загуди северац на Зекавичком брду Невоље - кад загуди северац на Зекавичком брду

Било је неких најава да ће се завршетком радова на радоињском правцу наставити рехабилитација пута Кокин Брод -Јасеново.  На захтеве и писма из врлети Муртенице нико се не оглашава из „Путева Србије“. Уосталом, можда и ти вапаји не допиру до њих, вероватно имају пречих послова  или немају пара...?!? И шта ту има народ да се петља у државне послове...?!!

Под Мутртеницом зебу и од зимушњег кијамета, те од локалне власти траже да се заложи за веће ангажовању путара и механизације у одршавању регионалног пута, поготову преко Страже.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

murtenica put


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.