Зазимише рупе ...?!

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 02. новембар 2022. године Друштво Коментари

Рупе на путу - Акмачићи (Фото: Д. Гагричић) Свакодневне штете – подерале се и закрпе на путу Акмачићи – Божетићи (Фото: Д. Гагричић)

Раније се ударне рупе на путу за Божетиће крпиле, бар, уочи „Сиријаде“. У виталној грани годинама велико заостајање, све смо даље од потреба...?!

Ове две фотографије су из албума наше сурове стварности и подераних закрпа на путу за Божетиће, на деоници од Комарана и преко Растока. Ударне рупе, од којих велике штете трпе и грађани и привредне гране, овде су се ранијих година крпиле, бар, уочи „Сиријаде“.

Сада су мале шансе да стигну закрпе пре кијамета, па они што овуда ломе возила кажу да се могу организовати и зимски „Михољски сусрети села“ –  у вожњи слалома око рупа низ увачке стране, али и недалеко од спортских терена у дворишту школе у Божетићима.

И колико се год хвалили новим асфалтним деоницама – видљив је пртен учинак на путевима наше општине последњих година. Све смо даље од потреба...?! 

И зашто се, уосталом, анализа о стању саобраћајница и безбедности на друмовима не би нашла пред Општинским већем, као и пред одборницима СО, који упорно ћуте и беже од животних питања...?!

Рупе на путу -  Божетићи Пртен учинак на путевима тражи анализу и мере

Многе грађане међу 13.640 становника, колико их је још остало у нововарошкој општини (према незваничнимм подацима последњег пописа), тиште и два питања везана за државне путеве.

Колико ће возила и намерника нашем крају одвући аутопут преко Пештерске висоравни и шта треба учинити да се тај губитак колико-толико надокнади?

Кад ће се власт Нове Вароши (а зашто не и са комшијама из Пријепоља) заложити код државе за реконструкцију магистралног пута од Кокиног Брода до Нове  Вароши. И врапци знају да је ово најлошија и најмање безбедна деоница на путу од српске престонице за јужни Јадран. Пре десетак година пропуштена је шанса кад су пеглане кривине од Златибора до моста на Увцу, јер се тада радило само ојачање коловоза, уз  „козметичке“  интервенције на косинама  и оштрим кривинама...?! Улегнућа, пукотине и  друга оштећења на коловозу, као и одрони који стално прете – чекају путаре.

Великом заостајању у виталној делатности за живот и о(п)станак у нашем крају плаћа се големи цех!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

putevi


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.