Часопис за Дан школе (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 10. октобар 2022. године Друштво Коментари

Рецитатори и промотери часописа (Фото: Д. Гагричић) Рецитатори и промотери часописа (Фото: Д. Гагричић)

У ОШ „Гојко Друловић“ у Радоињи штампан први број часописа. Ретке и старе фотографије школа и успомене на ђачко доба, али и цртице из свакодневнице наставе и рада секција.

Дан школе у осмолетки „Гојко Друловић“ у Радоињи обележен је у понедељак краћим програмом у коме је промовисан први број часописа школе и предочене активности 55  ученика и наставника.

Здравица стиховима комшије Љубивоја Ршумовића Здравица стиховима комшије Љубивоја Ршумовића

Трудом Тима за развој међупредметних компетенција и предузетништва (можда је ово рогобатан назив, али је, кажу, узет из педагошког програма) одштампан  је часопис, кога су ђаци и просветари назвали по имену народног хероја чије име носи школа. 

Ученици прате програм вршака Ученици прате програм вршњака  

Часопис је занимљив по садржају, креативности и ретким и старим фотографијама. Странице бележе најважније догађаје и успехе у школи, а први број се мало враћао и уназад јер су чланови Тима, чији је координатор била Данка Ивановић, професор српског језика, желели да школу, околину и рад школе приближе читаоцма.

Остају трагови - 1. број часописа Остају трагови - 1. број часописа

Тако је овде записано да се почетак школства у Радоињи везује за 1894. годину, када су браћа Друловићи, Алекса и Ђорђе, саградили зграду од камена и брвана, са приземљем и спратом, која је представљена као хан, са основном наменом да ту буде школа. Друловићи су школу подигли на земљи откупљеној од Турака, први учитељ био је Недељко  Давидовић, а уписано је 16 ђака.

Гости на прослави у холу школе Гости на прослави у холу школе

У Радоињи је следећа школа изграђена 1924. године по државном пројекту, а данашња зграда осмолетке саграђена је у знак сећања на боравак Врховног штава НОП у Радоињи 1941. године и отворена 1955. године.

Путокази природе - поруке ђака ускоро на путу Путокази природе - поруке ђака ускоро на путу

“Моја школе кроз време“ назив је рубрика о школама у Кокином Броду и Рутошима, а својеврсан времеплов о животу села, цркве и школе доноси „Разгледница из Негбине“ из пера ученика.

Традиција је да се награђују најбољи просветари Традиција је да се награђују најбољи просветари

На страницама су и записи о земљопису краја и истраживачким активностима, па са низа такмичења, изложби и дружењу ликовних ствараоца. У цртицима из живота школе представљен је спектар активности поводом значајних датума, као и рад драмске секције.

Захвалница најбољем спортисти - Филипу Чакаревићу Захвалница најбољем спортисти - Филипу Чакаревићу

Историјат - чувају школе од заборава Историјат - чувају школе од заборава

Труд за успомену на школске дане Труд за успомену на школске дане

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

radoinja os gojko drulović dan škole časopis


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.