Воз ударио медведа на прузи код Пријепоља

ppmedia.rs 19. септембар 2022. године Друштво Коментари

Медвед (Фото: ПП Медиа) (Фото: ПП Медиа)

Несвакидашња несрећа догодила се јутрос на прузи Београд - Бар, када је воз у ударио медведа који се налазио на прузи између шина.

Несрећа се догодила на деоници пруге између Коловрата и Бродарева у месту Лучице, недалеко од домаћинства породице Куркић, када се воз кретао из правца Србије према Црној Гори.

Није, ретка појава да житељи Лучица и подјадовничких села виђају медведе близу својих имања, међутим ово је први пут да је медвед настрадао, и то на прузи.

Иначе, Удружење грађана „Јадовник оаза нетакнуте природе” брине већ годинама о дивљим животињама. Из овог удружења већ су маркирали два мрка медведа чије кретање се помоћу ГПС-а прати, а на хранилиште Кашан које су изградили на Јадовнику готово свако вече долазе медведи. Предатор који је настрадао на прузи, није имао огрлицу и његово кретање се није пратило.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prijepolje medved pruga voz


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.