Пет рана од паса луталица

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 21. август 2022. године Друштво Коментари

Пси насрнули на кућном прагу (Фото: М. Пауновић) Пси насрнули на кућном прагу (Фото: М. Пауновић)

Боривоје Ћировић (70), из Кућана, поранио да вуче плашће, а на прагу куће га сачекао чопор паса. Пре десетак дана повреде задобила и Стоја Дрндаревић.

Боривоја Ћировића (70), пољоприврдника из села Кућани, напали су пси луталице на прагу куће, у среду 17. августа и нанели му пет рана – на чланцима обе ноге, бутини, ребрима и руци.

Лекарска помоћ указана му је у ужичкој болници, примио је три инјекције. У петак је ишао у Ужице,  мораће и за неки дан. Данас је био на превијању у нововарошком Дому здравља...

– Поранио сам, у 15 до четири, да вучем плашће, да касније по врућини не мучим волове. Била је месечина, к'о дан. Док сам силазио низ степенице куће на 5-6  метара видим моју керушу и чопор од пет паса, међу којима је био најгрлатији један шарени. Само што сам повикао колико вас је, кад два рукнуше на мене. Најпре су ме ујели за ноге, па кидисаше уза тело, а трећи пут један скочи према глави и једва се одбраних, некако дохватих тојагу – причао је данас Боривоје.

Кућа Ћировића је на месту званом Палеж, на граници села Кућани и Негбина. Усамљена је, као и многи домови у врлетима Муртенице. Боривоје има супругу, која се креће уз помоћ штака и чека операцију кука. Брзо је телефоном дозвао зета да га вози у болницу.

– Срећа у несрећи је да су ме напала само два пса. Крв је лила из највеће повреде на нози. Повређена ми је тетива, лист ми отиче, нога се кочи, не могу да идем уз брдо – казује Боривоје и подсећа љутито;

– Све у природи штите, осим човека...?! И коме да се жалим, ко да реагује, па сви они имају преча посла...?! Пре десетак дана пси су напали Стоју Дрндаревић из Кућана и она  сваки дана иде на превијање...?!

Појава паса луталица узнемирила је мештане, како старачка домаћинства, тако и оне чија ће деца ускоро поћи у школске клупе.

Комшије трпају сено  

На сенокосу у Палежу 11 пласта и неколико коса ливаде чека да се Боривоје опорави од повреда. Неки пластови ће и да закисну... Домаћин не мари: само кад је прошао без тешких повреда...?!? А и накисло је, каже, колико-толико, да стоци омекша траву, да се воде поправе...

– Ред је да се комшије и пријатељу организују, кад гране, да стрпамо сено! – рекао нам је у недељу увече молер Миливоје Пауновић, звани Мидaло, чијом заслугом су пред читаоце стигле ове слике, а и бројне друге са крајолика планине. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

psi lutalice borivoje ćirović


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.