Инфо табла у дроњцима

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 17. август 2022. године Друштво Коментари

Нечитка „лична карта“ Општине и чаршије  (Фото: Д. Гагричић) Нечитка „лична карта“ Општине и чаршије (Фото: Д. Гагричић)

Ругло пред Домом културе и на Бабића Брду у јеку туристичке сезоне. Ружне слике и пред спомеником војводи Бојовићу и зградом СО.

Ни летња туристичка сезона, ни две летошње манифестације у Новој Вароши нису биле повод да две инфо табле – на Тргу војводе Петра Бојовића и на Бабића Брду – добију ново лице, већ су месецима у дроњцима?!?

Узалуд се намерници упињу да се снађу на карти општине или да потраже улицу и објекте на плану града кад је „лична карта“ нечитка с обе стране.

Има ли ко да види ову бруку, какву то поруку шаљемо гостима...! А можда је и то, што би рекао онај афористичар, осврћући се на чињеницу да на једном гробу нема обележја, ни знака, да је и то – неки знак!!!

Цвеће у подножју споменика војводи Петру Бојовићу погазили су посетиоци летошњих приредби...Има ли, бар, неко да дарује цвеће да се попуни ова цветна оаза ...? Или  је овде, због кратке сезоне вегетације и дугог немара, актима предвиђена само пролећна садња? 

Друга су прича отпале и оштећене мермерне плоче белега на тргу који носи име славног земљака, једне од најзаслужнијих личности Старог Влаха...

Има ли дародаваоца за цвеће испод споменика војводи Бојовићу? Има ли дародаваоца за цвеће испод споменика војводи Бојовићу?

Међу ружним сликама чаршије је, свакако, и она испод крила зграде СО, оног према старој управној згради. Испод настрешнице на којој се дижу спратови  судског одељења и установа је земља у којој  копају рупе и пландују пси луталице. Било је предлога да се овај простор у самом центру поплоча каменом и украси. Али, ником задужених за изглед  Вароши то ругло не боде очи?! Баш чудно.

Пси луталице пландују испод крила зграде СО Пси луталице пландују испод крила зграде СО

Некада је био обичај да представаници власти са начелницима општинских служби и по којим инспектором прођу уздуж и попреко, од Зебиновца и Браношевца, између Ражишта и Касарне...

А да и не помињем ревност и казне инспектора Мирка Корићанца или како је то радио предратни начелник Општине Ђусман...?!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.