Понтон - Спас за купаче у Радоињи (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 06. август 2022. године Друштво Коментари

Понтон - Спас за купаче на Радоињском језеру (Фото: Д. Гагричић) Понтон - Спас за купаче на Радоињском језеру (Фото: Д. Гагричић)

Чиста вода Радоињског језера, а део плаже неуређен. Зашто су некадашњи ентузијсти окренули леђа овом кутку природе?!? Купачи се жале да земља једва држи табле и натписе забрана.

- На Радоињском језеру једино није забрањено да вода буде чиста и да се купамо на овој врелини. Нема чамаца и пловила, плажа није уређена, а спас нам је понтон. А можда нам и њега извуку....?

Овако ме дочекује један од познаника на десној обали језера, које су запосели купачи, излетници, викендаши и бројни гости у камп кућицама и викендицама...Неки се тискају у хладовини борова, и испод настрешница, други померају за хладом на ћебету или пешкиру. Најмање је Варошана, судећи по таблицама кола из Београда, Панчева, Вршца, Ужица, Прибоја...

Нико не брине о уређењу јединог купалишта у Општини Нико не брине о уређењу јединог купалишта у Општини

Они најодважнији запливају према средини језера, башкаре се на душеку или скоковима са понтона показују смелост и умеђе роњења...

- Овде земља једва држи табле о забранама, а нигде газде и домаћина...?! Па није само туризам  на Златару...?! Ето, горе се, хвалећи, одвалише да не кажем шта међу овом женском чељади, а и што није учтиво написати, а на Радоињу и овај рај су сви заборавили...? Па што овде не доведу ТВ камере, него их воде у оно блато и на сломиврат на Растокама?!? – каже један од посетилаца, док други додаје:  

- Да 'оће ко да донесе косу и грабуље, да покосимо траву, било би више простора за купаче, а и да уклонимо смеће и флаше  у малом заливу језера уз брану...?!

Мештани одустали од акције уређења Мештани одустали од акције уређења

Некада су мештани ентузијасти бринули о овом кутку природе, чистили га и уређивали, па дигли руке. Из воде на левој обали штрче бетонски стубови несуђене скакаонице...

Младић из кућице обезбеђења учтиво ми предочи  да нема сликања у зони објеката. Трудио сам се да поштујем одлуку, а ако се шта нашло у објективу – грех је на моју душу.

Тескоба - тесно и за кола, камп кућице, настрешнице... Тескоба - тесно и за кола, камп кућице, настрешнице...  

И насмејах се сам са собом једној ранијој лудорији, бирократском и чиновничком маниру... Наиме, поред брана су стајале големе табле о забрани снимања (и задржавања), а ја сам годинама челницима ЛХЕ узалуд понављао да шпијуне носе објективе у минђуши, дугмету, сату, па да би табле, ако већ мора, требало да буду пристојне...? Такве су, можда,  као ова на слици испред које један ревносни посетилац језера са коловоза склања шљунак који су нанели точкови.

Права штета што не ради Краљица Права штета што не ради Краљица

Идиличан кутак уз пут Сеништа и Тавника Идиличан кутак уз пут Сеништа и Тавника

Водоноше - ручно, кантама у бурад Водоноше - ручно, кантама у бурад

Ревносно уклања шљунак - снимљено испред табле о забрани Ревносно уклања шљунак - снимљено испред табле о забрани

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

radoinjsko jezero


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.