Нова тартан подлога атлетске стазе (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 05. јул 2022. године Друштво Коментари

Радови на стадуону, 15 дана пре 57. МОСИ (Фото: Д. Гагричић) Радови на стадуону, 15 дана пре 57. МОСИ (Фото: Д. Гагричић)

Отварање 57. МОСИ на стадиону Браношевац 20. јула. Пријаве из 31 града са близу 2.000 спортиста. Такмичење у 15 дисциплина, а први Билтен (са сатницом) 11. јула.

На атлетској  стази Градског стадиона Браношевац  у Новој Вароши замењена је тартан подлога три недеље уочи 57. МОСИ  (Међопштинских омладинских  спортских   игра).

Нова Варош је четврти пут домаћин младих са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.  На  стадиону Браношевац  у среду 20. јула поподне, уз дефиле учесника, отвориће се  Игре, а овде ће се одвијати атлетска надметања и играти фудбалске утакмице.

Стадион Браношевац Борба за медаље и бодове - Браношевац на 1.000 метара висине

Стадион је изграђен 1964. године и у  више наврата реконструисан. Тартан стазу,   што је била реткост у   крају, Браношевац  је добио за  „Електријаду“  (игре ЕПС-а)  1990.  године. Стаза дуга непуних 400 метара крпљена је 2008. године, када је Нова Варош  на 48. МОСИ трећи пут дочекала спортисте Тромеђе.

Замена таартана после три деценије Замена тартана после три деценије

Уз тартан подлогу на атлетској стази и неколико  терена за мале спортове у граду, остали радови поводом 57. МОСИ су  козметичке природе – уградња  система за заливање  фудбалског игралишта (ових дана), фарбање ограде и трибина, бетонска подизда између свлачионице и регионалног пута, те умивање свлачионице и јавних површина...

Четврти пут домаћини - лого 57. МОСИ Четврти пут домаћини - лого 57. МОСИ

Такмичење ће се одвијати у 15 спортских дисциплинма, а  стигле су пријаве из 31 града са  близу 2.000 такмичара и спортских радника. Значајан део посла још чека Организациони одбора МОСИ  и комисије.

Унутра гладац, споља јадац - северна страна ограде Унутра гладац, споља јадац - северна страна ограде  

Први Билтен  57. МОСИ, са правилницима Игара  Тромеђе, сатницом такмичења и низом појединости о теренима, превозу,  седишту  и телефонима организатора и такмичарске комисије, као  и јавних служби - изаћи ће из штампе почетком идуће недеље, како тврде у Комисији за информисање. Најављено је и да ће се резултати и збивања „качити“  на сајту Спортског савеза, а Прес центар биће у Дому културе.

Трњак изнад јужне трибине чека акцијаше Трњак изнад јужне трибине чека акцијаше

Фарба и трњак   

Зар је запело за десетак или више  канти боје и наднице да се офарбају спољна ограда стадиона са северне и источне стране...?!? Или, можда, тако треба, мора се „штедети“...?!  Посечено је дрвеће  и шибље  око стадиона (мада неким препаратом није спречен нови раст павитине из стубова), али је остало ругло  изнад трибине на јужној  страни, поред  терена са вештачком травом. Овде је поодавно кренуло клизиште и  оштетило бетонску подлогу некадашњег терена и металну ограду, а трњак, коприве и џенарике  би се могле уклонити  мањом  радном акцијом (зашто не и спортских радника), уз косу и моторку...?!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

mosi stadion atletska staza


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.