„Балонка“ под кључем

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 14. јун 2022. године Туризам Коментари

Балонка - најављивана као мамац за госте и спортске екипе ( Фото: Д. Гагричић) Балонка - најављивана као мамац за госте и спортске екипе ( Фото: Д. Гагричић)

Негодују власници туристичких објеката, а царује завера ћутања о степену завршетка и условима коришћења дворане. Зашто одговорни беже од организовања конференција за медије?

У низу туристичких објеката и агенција, као и у локалним медијима, жале се да завера ћутања прати спортску дворану на Бабића Брда – такозвану „балонку“, својевремено најављивану као објекат који ће допринети обогаћивању туристичке понуде на Златару.

Иако се поједини власници угоститељских објеката, као и гости  Златара и околине, занимају за коришћење „балонке“ – и њима и  медијима су ускраћене информације о степену њеног завршетка, дану отварања и условима коришћења. Не оглашава се нико од оних што се пре низ година „веслали“ о важној карики туризма и висинским припремама: ни општинска власт, ни Спортски савез, ни Туристичка организација...?!

Године пролазе - поглед кроз врата дворане Године пролазе - поглед кроз врата дворане

„Балонка“ дрема међу четинарима и броји све више оморика „сушки“ у околини. Изневерена су очекивања, бар за сада, да ће уз још неке  пратеће садржаје, бити мамац за госте и  спортске екипе. Неопходно је да се положе рачуни око завршетка радова и, како се говорило, спорова због замене лошег пода. С друге стране, даваоци туристичких услуга  (који су пре почетка сеозоне очекивали састанак са властима и представницима ТО) траже да што пре отвори врата објекат у који су уложена знатна друштвена средства и да се колико-толико побољша оскудна понуда планине.

Лане су у једној прилици у Туристичкој организацији рекли да је „балонка“ у функцији, а било је и најава из других извора да ће се неопходни послови окончати до почетка 57. МОСИ.

Познато је да одговорни беже од сучељавања са новинарима и зебу од незгодниг питања, па посежу за монолозима и гостовањима на „својим“ медијима. Ипак, можда ће се  појединости обелоданити на конференцији за медије у организацији ТО, приликом представљања летње понуде или, пак, када Организациони одбор буде предочио ток припрема и учинак радова за 57. МОСИ.

Судбина „Панораме“

Овдашњи туристички радници и мештани шпекулишу о судбини „Панораме“. Првенац туризма на Златару, изграђен за пола године  и отворем  крајем јануара 1969. године,  нема ни ара плаца окућнице, а у мају идуће године, како се незванично тврди, истиче рок у ком је Општина Нова  Варош узела хотел у закуп од  београдске Заједнице за организацију одмора.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar balonka


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.