Гром запалио шталу у Мишевићима на Златару

ppmedia.rs 31. мај 2022. године Друштво Коментари

Гром запалио шталу у Мишевићима на Златару (Фото: Варошке новине) (Фото: Варошке новине)

Након удара грома у Мишевићима је Славенку Чоловићу изгорела штала. Ватра је у празном објекту планула у петак касно увече, током страховитог невремена које је беснело на Златару.

Штала димензија 16 са осам метара, покривена црепом, зидана је пре око две деценије. После пожара од ње су остали само нагорели зидови, док је све друго нестало у пламену.

-Штала је изгорела за кратко време, а ватру нису успели да угасе ни ватрогасци који су стигли са два возила. Штала је била подашчана, а суве кровне греде и пар бала сена на тавану вероватно су допринели да се ватра брзо прошири- каже Славенков син Мишко Чоловић.

Ватру је приметила Славенкова сестра Славка која живи сама у породичној кући. Најпре је, каже, муња запарала небо, а онда се чуо страховит прасак, после чега је штала почела да гори.

-Отац је јесенас продао краве и овце и вратио се у град и од тада је штала празна. Тако да је страдао само објекат, али је штета огромна – каже Мишко Чоловић.

Невреме које је протеклог викенда у пар наврата захватило нововарошки крај, нанело је штету усевима и инфраструктури. Град је у појединим засеоцима уништио повртњаке и воћњаке, док су обилне кише разнеле сеоске путеве.

Варошке новине

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

miševići grom štala


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.