Фестивал гуслара у Ужицу

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 11. мај 2022. године Друштво Коментари

Загревање – са гусларске вечери у Нишу, 10. маја (Фото: Ж. Чуровић) Загревање – са гусларске вечери у Нишу, 10. маја (Фото: Ж. Чуровић)

Републичка смотра певача уз струне 27. и 28. маја у Народном позоришту.

Фестивал гуслара Србије, 29. по реду, одржаће се у петак и суботу,  27. и 28. маја у Народном позоришту у Ужицу. Домаћини смотре певача уз струне су Град Ужице и тамошње Удружење гуслара „Право у жице“.

Договор - представници Ужица и Савеза гуслара Србије (Фото: сајт града Ужица) Договор - представници Ужица и Савеза гуслара Србије (Фото: Сајт града Ужица)

За такмичење се, према речима Жељка Чуровића, председника Савеза гуслара Србије, пријавило 90 чланова из тридесетак  дружина широм Србије.

Припреме за наступ - Милан Мрдовић (Фото: приватна архива) Припреме за наступ - Милан Мрдовић (Фото: приватна архива)

Најуспешније гусларе, према оцени жирија, чекају пехари и награде, а 10 првопласираних учестоваће на Фестивалу фуслара српских земага, најесен у Републици Српској.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

užice guslari festival


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.