Реконструкција пута од Кокиног Bрода до Прибојске бање у пуном јеку

glaszapadnesrbije.rs 01. мај 2022. године Друштво Коментари

Реконструкција пута од Кокиног Bрода до Прибојске бање (Фото: РИНА)

Реконструкција пута од Кокиног Брода до Прибојске бање од виталној је значаја, јер ће се на тај начин модерном саобраћајницом спојити водеће туристичке атракције Златар, Златибор и Прибојска бања.

Тренутно су завршени радови на изради завршног слоја асфалта због којих је на снази била обустава саобраћаја, али се продужавају радови на рехабилитацији коловоза до 30. јуна 2022. године, у периоду од 7 до 16 часова. Током извођења радова, саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила, уз семафорску сигнализацију.

Овај путни правац дугачак је 27 километара, од чега је 13 на територији општине Нова Варош, а друга половина припада Прибоју. На реализацију овог пројекта се чекало годинама, јер је општина на Лиму дуго била као "слепо црево" без добре саобраћајне везе.

"Прибој је предуго био изолован, путна инфраструктура је у очајном стању а да би развијали привреду, економију и туризам неопходно је да се улаже у реконструкцију постојећих и изградњу нових саобрћајница. Изградњом ове деонице није крај инвестицијама јер ће наредне године бити издвојена додатна средства за санацију локалних путева који су нам једнако важни као и националне саобраћајнице. Циљ нам је да свака кућа има нормалне прилазе својим кућама”, изјавио је министар саобраћаја Томислав Момировић.

Он додаје да када се све узме у обзир Србија је држава у којој се гради више брзих саобраћајница и аутопутева него у свим земљама региона заједно.

ГЗС/ РИНА

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kokin brod pribojska banja put rekontrukcija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.