„Стрела“ против мећаве

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 30. новембар 2021. године Друштво Коментари

Зимска заповест: све остави - пут очисти! Зимска заповест: све остави - пут очисти!

Чистач снега на трактору Илије Јелића узданица мештана горње Дебеље, у којој одраста 21 дечак и девојчица.

Чим је са укућанима положио стоци, Илија Јелић из засеока Звијерци у Дебеље, сео је за волан трактора и очистио пут до главног друма, али и раскрснице Дебеља – Штитково.

Сеоске домаћине не може да изненади снег. На једном од четири трактора у домаћинству, снаге близу 80 коња, на време је прикачен чистач снега, иначе ручни рад четворице  укућана.

Снег их није изненадио - опрема Јелића Снег их није изненадио - опрема Јелића

- Са „стрелом“ нема зиме, нећемо бити завејани, нити чекати да стигне помоћ – каже Илија. - А спремни смо и да помогнемо комшијама, да чистимо и током ноћи, како бу у сваком часу пут био проходан и безбедан...

Са 21 дечаком и девојчицом горњи део Дебеље има најбројнији  подмладак у Старом Влаху. У засеоку Звијерци - кућама на старим огњиштима и домовима подигнутим код колиба, на некадашњм летњем стаништима - одраста 18 малишана, од најмлађих  до основаца. Још троје деце је у оближњем засеоку Стојићи.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

debelja sneg


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.