Расписан тендер за линијски превоз путника у Новој Вароши

ppmedia.rs 25. новембар 2021. године Друштво Коментари

Apartman "City Lux" Nova Varoš Нова Варош (фото: Златар Инфо)

Општина Нова Варош расписала је Јавни позив за прикупљање понуда за поверавање обављања линијског превоза путника у градском и приградском превозу.

Како се први пут нико није јавио, Општина је 19. новембра обновила Јавни позив за прикупљање понуда за поверавање обављања линијског превоза путника у градском и приградском превозу и трајаће 15. дана.

Општина је обезбедила превоз ђака, међутим оно што је критично су путни правци Нова Варош – Кокин Брод, Вранеша, Радоиња и Рутоши, као и Нова Варош – Брдо, Дрмановићи, Акмачићи, Божетићи и Комарани у којима уопште нема превоза.

„До сада нам је ту услугу вршио Аутопревозник Јањушевић али он је раскинуо уговор, вероватно му није исплативо или нема довољно путника”, каже председник општине Радосав Васиљевић.

У циљу решавања проблема јавног превоза путника, општина Нова Варош је узела учешће на конкурсу Министарства за бригу о селу, за доделу средстава за куповину минибуса за потребе превоза сеоског становништва.

Међутим, како истиче Васиљевић, конкуренција је огромна – стигло је обавештење од Министарства да имају око 60 заинтересованих општина за решавање истог проблема, а да они имају новац за око 20 минибусева.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš tender liniski prevoz


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.