Кокин Брод ближи Бањи (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 28. октобар 2021. године Друштво Коментари

Царски друм - асфалт  ширине 6,75 метара (Фото: Д. Гагричић) Царски друм - асфалт ширине 6,75 метара (Фото: Д. Гагричић)

На два километра пута у Радоињи и Вранешима уградиће се 1.200 тона асфалта.

На  највећем градилишту у нововарошкој општине, на путу Кокин Брод – Радоиња, у четвртак се радило – ударнички. За илустрецију је довољно рећи да је 12 тешких камиона ужичких  „Путева“ довозило асфалт  из базе у Лимској долини, а радници на  машини за асфатирање -  могли су да предахну тек толико да пију воде...

Завршни слој асфалта од четири сантиметра Завршни слој асфалта од четири сантиметра

На траси   је био обустављен саобраћај (као и у два наредна дана, од 7- 17 сати), а путари се завршни слој асфалта постављали целом ширином коловоза.

Шест ваљака равнало је асфалтну подлогу Шест ваљака равнало је асфалтну подлогу

- Уградиће се 1.200 тона асфалта на траси од два километра пута – каже Џавад Хурић, руководилац градилишта. Ископ и насипање тампона настављени су према Кокином Броду, где се ускоро бити уграђен и први слој асфалта, као и према раскрсници за Радоињско језеро, у укупној дужини од 1,7 километара.

Радови на траси кроз Радоињу Радови на траси кроз Радоињу

Предузеће „Нови Пазар пут“ изводи радове на деоници Прибојска Бања – Кратово, а према неким најавама, регионални пут (или државни пут другог Б реда) који ће приближити Бању и Кокин Брод требало би да се заврши за две године.

Асфалт је довозило 12 камиона Асфалт је довозило 12 камиона

Проширење пропуста на Вранешком потоку Проширење пропуста на Вранешком потоку

Ивичњаци, па асфалт у Кокином Броду Ивичњаци, па асфалт у Кокином Броду

Уместо три лакат кривине градиће се мост Уместо три лакат кривине градиће се мост

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

radoinja put kokin brob


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.