Почела градња канализационе мреже у другој туристичкој зони Златара

glaszapadnesrbije.rs 07. октобар 2021. године Туризам Друштво Коментари

Почела градња канализационе мреже у другој туристичкој зони Златара, фото: ГЗС Почела градња канализационе мреже у другој туристичкој зони Златара, фото: ГЗС

Изградња канализационе мреже кроз другу туристичку зону на Златару, у дужини од 1950 метара, је од непроцењиве важности за даљи развој ове туристичке дестинације, казао је за Глас западне Србије председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

„Вредност ове инвестиције је 52 милиона динара, од којих је удео државе 43 милиона, док је локална самоуправа из свог буџета определила девет. Ми никада сами не би успели да реализујемо овакав пројекат да нисмо имали подршку Владе и председника Вучића”, истакао је Васиљевић.

Према његовим речима у току су радови на полагању канализационих цеви. Отпадне воде ће из три макадамска путна правца гравитацијом долазити у Томашки поток где ће се урадити црпна станица из које ће се вршити пречишћавање отпадних вода, а потом ће се тако пречишћена вода враћати у Златарски поток, који се даље улива у Лим”, прецизирао је Васиљевић.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото: ГЗС Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото: ГЗС

Он је истакао да ће изградњом канализационе мреже септичке јаме отићи у прошлост, које су биле главна кочница за озбиљнији развој туризам у овом делу Златара. Такође, изградња канализације ће бити од велике користи пољопривредним домаћинствим којих на овом потезу има на стотине.

Васиљевић истиче да овај пројекат има немерљив значај са аспекта екологије, јер ће се захваљујући њему заштити природна богатства којима Златар обилује, као што је свеж ваздух, здрава пијаћа вода и густе четинарске шуме.

Први човек општине Нова Варош наглашава да ће се након изградње канализационе мреже, по тој траси урадити модеран асфалтни пут у дужини од два километра.

„Све то ће омогућити да се туристичка понуда прошири ка срцу Златара, а то је уједно и најлепши део планине. Сигурни смо да је ово био прави потез, јер је потражња за плацевима брзо порасла већ након неколико дана од почетка градње канализационе мреже”, закључио је Васиљевић.

Глас западне Србије

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar kanalizacija izgradnja


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.