До асфалта - 15 путића

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 29. септембар 2021. године Друштво Коментари

Изабране три фирме да  асфалтирају  3.902 метра макадама (Фото: Д. Гагричић) Изабране три фирме да асфалтирају 3.902 метра макадама (Фото: Д. Гагричић)

Пресвлачење макадама на 14 деоница укупне дужине 3.902 метра и реконструкција пута за Вилове. Најдужа деоница - 500 а најкраћа - 60 метара. Зашто је тендер расписан готово на крају грађевинске сезоне? Одавно се чека анализа о стању путне мреже у Општини.

У општинској управи Нове Вароши завршен је тендер за модернизацију некатегорисаних путева (прва фаза). Након поступка јавна набавке за 15 путних праваца, који ће, према незваничним подацимна, коштати око 19 милиона динара, посао су добила три предузећа: „Сложне браће“ из Дрмановића, „Два М“ из Ужица и „Лабуд“ из Пријепоља.

Према тендерској документацији асфалтом ће се (наравно, уз припремне радове) пресвлачити 3.902 метра на 14 деоница, док се за модернизација некатегорисаног пута за Вилове не помиње дужина, већ сечење асфалтног слоја, уклањање и замена, затим чишћење канала, проширење коловоза у кривинама, уређење водотока и израда хабајућег слоја асфалта дебљине четири центриметра и ширине 3,5о метара, у вредности од 1.460 000 динара.

Из општинске управе су саопштили „да ће одмах након истека рока за жалбе извођачи бити уведени у посао и да ће, уколико временске прилике послуже, посао бити завршен најкасније за два месеца“.

Колико ће се урадити јесенас, пре кијамета? Колико ће се урадити јесенас, пре кијамета?

Градња и одржавање путева, због значаја за привредне делатности и свакодневних активности, пре свега сеоског становништва  и о(п)станак села  – увек су у жижи јавности. Овога пута се намећу бројна питања – зашто на почетку године није утвђен и објављен програм градње, зашто је  општинска власт чекала готово крај грађевинске сезоне да распише тендер, по којим критеријумима су изабрани „срећници које ће сунце игрејати из народне касе“...?!? И колико ће се у седам месних заједница  урадити пре снега...?!??

Општинско руководство је имало прилику да у директном ТВ преносу или на наредној седници СО одговори, али је глатко одбијало предлоге опозиције да се путеви нађу на дневном реду Скупштине општине. Бежали су, на жалост, и од других животних питања грађана и не поновило се то, не дај Боже, никоме!!? .Једино се у неким изјавама челника громогласно најављивало „асфалтирање 15 путних праваца“, без помињања критеријума за избор и народу бацала прашина у очи.

Кад ће се Нова  варош извући из беспућа и блата? Кад ће се Нова Варош извући из беспућа и блата?

Кад ће се Нова Варош извући из беспућа и блата са оваквом динамиком радова, кашњењем и скромним издвајањем средстава?

Очигледно је да локална управа дугује народу, одборницима и члановима Општинског већа анализу о стању путне привреде са мерама које треба предузети. За утеху би била и краћа верзија, са картама саобраћајница и учинком. Има ли ко то да уради, да се почне мешати у свој посао?

Деонице чекају  путаре 

 Извод из тендерске документације:

1.  Модернизација некатегорисаног пута за Вилове

2.  МЗ Акмачићи, Вилови - Врлан  250 метара

3.              Дрмановићи - крак Дробњаци  160 м

4.              Дрмановићи -  крак Лојаничићи 60 м

5.              Радијевићи 350 м

6.  МЗ  Бистрица - Маринковићи и Колонија 120 + 62 м

7.               - крак Рајићи 350 м

8.  МЗ Божетићи, Штитково – Вјетровићи 500 м

9.  МЗ Вранеша – крак  Лечићи 300 м

10. МЗ Негбина – крак Перишићи 250 м

11.    - крак Ћирковићи 300 м

12. МЗ Нова Варош – Брдо  - крак Зечевићи 150 м

13.   - крак Хоџина стена 500 м

14. МЗ Радоиња – крак Лапчевићи  350 м

15.       - крак Ћирковићи   200 м

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš putevi asfaltiranje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.