Почели радови на реконструкцији Дома културе у Новој Вароши

glaszapadnesrbije.rs 24. септембар 2021. године Друштво Коментари

Од оснивања Дома културе ово је прво озбиљно улагање (Фото: ГЗС) Од оснивања Дома културе ово је прво озбиљно улагање (Фото: ГЗС)

Радови на реконструкцији Дома културе у Новој Вароши ужурбано се извод претходних десет дана, а овај пројекат вредан је 19 милиона динара, од тога десет милиона финансирало је Министарство културе и информисања, а девет општина.

„Овим пројектом обезбеђена је замена фасадне столарија, санација свих тераса, степеништа, замена плочника. Пројекат ће бити потпуно енергетски ефикасан, предстоји нам санација кровног покривача, сама конструкциоја крова је правила проблем, као и кондензација, јер су овде велики снежни наноси и лед. Предвиђено је да се задње стране уради тераса која је годинама прокишњавала”, рекао је Бранко Бјелић заменик председника општине Нова Варош.

За реконструкцију издвојено 19 милиона динара (Фото: ГЗС) За реконструкцију издвојено 19 милиона динара (Фото: ГЗС)

Прошле године Дом културе у Новој Вароши прославио је 50 година постојања, а од осниваља ово је прво озбиљно улагање.

„Радови се изводе фазно, надамо се да ће за неких 50-так дана бити завршени, тако да ћемо моћи да се похвалимо са једном објектом у области културе који ће бити свима нама на част у Новој Вароши. Извођач радова је фирма Декор Инвест из Прибоја, која је на јавној набавци била најповољнија и надамо се да ће квалитет и брзина радова бити на обострано задовољство и извођача и инвеститора.”, рекао је Бјелић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš dom kulture rekonstrukcija radovi


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.