Каљави сокак – нова књига Боривоја Илића

zlatarinfo.rs 14. јун 2021. године Друштво Коментари

Аутор - Боривоје Илић (Фото: Приватна архива) Аутор - Боривоје Илић (Фото: Приватна архива)

Још од најранијих дана игра се са речима- склапа их, римује, уплиће у реченице којма слави село, завичај и традицију. За младог нововарошког поету Боривоја Илића из Негбине који је иначе матурант средње Шумарске школе у Краљеву, стихови су, каже, само хоби. Али из тог његовог хобија, никле су већ три књиге. Кренуо је са „Ој, Негбино, родни крају“, наставио са насловом „Мирис завичаја“, а последња у низу збирки коју је недавно објавио јесте „Каљави сокак“.

-Реч је о књизи прожетој животом обичног човека, и мотивима љубави, чежње, патње и радости. Тематика се надовезује на претходне две књиге, држим се истог стила, али све је то сада наравно зрелије и мелодичније. Све је речено простим речима како би свака песма свима била разумљива- објашњава Боривоје.

Није било лако овом младом песнику да пронађе наслов којим ће објединити своје стваралаштво. Двоумио се између неколико назива своје нове збирке.

- У међувремену сам написао песму „Министарка“ која говори о жени које је каљавим сокаком напустила село и отишла у град где се касније удала за министра. Променила је одећу и начин живота али је ипак из родног краја успомене зову, поред старе куће да изгради нову. Тим каљавим сокаком су и многи други отишли у свет и постали „неко“. Баш зато сам својој књизи дао овакав наслов- прича млади песник.  

Задовољан је како су његови стихови примљени код читалаца. Дечак песник је, признаје, поносан на своје стваралаштво које је, иначе, изазвало и пажњу бројних медија.

-Стихови су прости, али доста тога говоре. Моје песме се тичу свих нас- истиче млади Боривоје Илић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

pesnik kaljabi sokak borivoje ilić nova knjiga


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.