Парк и Музеј ћирилице

glaszapadnesrbije.rs 02. јун 2021. године Друштво Коментари

Лого

Општинско веће Бајинe Баштe прихватило је иницијативу одборника Синише Спасојевића и Ивана Марковића за именовање и уређење Парка ћирилице.

Синиша Спасојевић се на позив председнице Општине Бајина Башта, Весне Ђурић, укључио у седницу Већа и већницима детаљније образложио идеју око Парка ћирилице. Он је поред већ наведених података у иницијативи за Парк ћирилице, додатно појаснио како би требало да изгледа тај простор и колики ће то значај имати за промоцију српског писма и културе али и туризма ове општине.

Одборник Синиша Станојевић, фото: Дрина инфо Одборник Синиша Станојевић, фото: Дрина инфо

Председница општине Весна Ђурић изјавила је да је ова идеја вишеструко корисна за Бајину Башту и да је план да Парк ћирилице буде у потпуности завршен и у функцији пре маја следеће године када се одржава Ћирилична баштина, манифестација посвећена заштити и неговању ћирилице и српског језика и писма.

Председница општине је предложила и да се уреди школска зграда у Рачи, у којој одавно нема наставе и да се претвори у Музеј ћирилице.

Већници су током расправе оценили и да манифестација Ћирилична баштина постаје све значајнија и препознатљивија на нивоу целе државе.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ćirilica bajina bašta siniša spasojević


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.