Стигао асфалт до Јелића у Дебељи (ФОТО)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 17. мај 2021. године Друштво Коментари

Асфалт до кућа, лакши превоз сточне хране  (фото: Милоје Јелић) Асфалт до кућа, лакши превоз сточне хране и мрса (фото: Милоје Јелић)

Први бочни крак на сеоском путу од Боровите Главице до Смудинога.

Предузеће „Путеви-Златар“ у понедељак је асфалтирало деоницу пута од  650 метара до кућа Јелића у засеоку Звијерци у Дебељи. Радови су изведени у оквиру завршетка лањског програма изградње путне мреже у Општини Нова Варош.

Путари савладали кривине и успон Путари савладали кривине и успон

Ово је први бочни или засеочки крак пута са асфалтном подлогом који води са главног сеоског пута у Дебељи, од Боровите Главице, центра Месне заједнеице Божетићи, до Борја, докле је асфалтни коловоз према Смудиногама.

Годинама су дерали гуме и опанке по камењару Годинама су дерали гуме и опанке по камењару

Домаћинство Илије Јелића, познато у крају по броју грла крупне стоке и производњи сира, платило је асфалтирање деонице до куће и економских објеката. У комшилуку је или на неколико стотина метара десетак  кућа Јелића, а и по једна Ђерковића и Аранитовића.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

debelja asfalt


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.