Златар постао једна од најпосећенијих дестинација у западној Србији

glaszapadnesrbije.rs 01. мај 2021. године Туризам Коментари

Златар селфи спот Златар селфи спот (zlatarinfo.rs)

Предстојећих пет нерадних дана многи ће провести на познатим туристичким дестинацијама широм Србије. Западни део наше земље остао је међу најпопуларнијим, тако да влада велико интересовање за смештај на познатим планинама.

"Традиционално велико интерсеовање влада за планину Златар током пролећних и летњих месеци. Издвојили смо се као дестинација позната за оне који уживају у правом одмору у нетакнутој природи. Смештајни капацитети у хотелима попуњени су око 60 одсто, а потражња за приватним викендицама је већа. Услед корона вируса људи се чешће одлучују за одвојене смештајне јединице“, рекао је за РИНУ, Бранко Пуцаревић директор ТО Златар.

На Златару се током првомајских и ускршњих празника очекује да попуњеност смештајних капацитета буде изнад 70 одсто.

Ову српску планину одликују изузетно благотворан ваздух, спој медитеранске и планинске климе, зелена језера окружена оморикама и брезама, органска производња хељде и максималан број сунчаних дана током године. Идеална за породични одмор, али и за активан турзам, јер је доћи до појединих видиковаца са којих се пружа величанствен поглед на меандре Увца права авантура.

„Видиковац Велики врх од центра Златара удаљен је око двадесетак километара. До њега води живописан планински пут, а до крајњег одредишта можете доћи само теренским возилима што је изузетан адреналински доживљај. Са уређеног видиковца пружа се поглед на фантастичне менадре, а призори су као са најлепших разгледница. Осим вожње и џип тура, посетиоци на Златару у ово доба године могу да уживају у адреналиснкој вожњи квадовима и тако обићи неприступачне планинске пределе“, рекао је Пуцаревић.

Дружење на видиковцу Хоџина стијена (фото: Златаринфо) Дружење на видиковцу Хоџина стeна (фото: Златаринфо)

Ове године биће обновљене постојеће и изграђене нове пешачке стазе, уређено излетиште Шопот како би се Нова Варош повезала са туристичком зоном, али и завршена деоница пута који води од центра општине до центра Златара. У овој оази нетакнуте природе крије се и велико културно-историсјко наслеђе. У његовој околини смештене су цркве и манастири из средњег века.

Уживање у оази нетакнуте природе ( фото: Златаринфо) Уживање у оази нетакнуте природе ( фото: Златаринфо)

Ако сте и ви једни од оних који су одлучили да празнике проведу на Златару, ово су неке од идеја како да ваш боравак учините још занимљивијим:

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar prvi maj


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.