„Бистрица“ - највећа трафостаница на Тромеђи

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 20. април 2021. године Друштво Коментари

ТС „Бистрица“  (Фото: Д. Гагричић) Припреме – пуштање ТС „Бистрица“ у рад крајем априла (Фото: Д. Гагричић)

У постројење у Суботића пољу, у Радоињи, на три хектара, „Електромрежа Србије“ уложила 8,15 милиона евра. Допринеће стабилнијем раду енергетских система три државе.

Крајем  априла, како су најавили из предузећа „Елетромреже Србије“, биће пуштена у рад трафостаница „Бистрица“, изграђена у селу Радоињи, поред пута Кокин Брод – Прибој, у коју ће се сливати мрежа далековода и допринети стабилнијем раду електроенергетског сустема у Србији, БиХ и Црној Гори.

У току је технички пријем постројења у Суботића пољу на површини од 3,12 хектара, у чије изградњу и опремање  је у последње три године „Електромрежа Србије“ уложила 8,15 милиона евра.

Поред велике важности за електроенергетски систем региона, ТС „Бистрица“ ће дугорочно обезбедити стабилно напајање  струјом потрошача на подручју  Рашке области.

Ускоро више појединости о највећој ТС у нашем крају и на Тромеђи.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

bistrica trafostanica


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.