Чајетина дарује ауто- седиште за децу

zlatiborpress.rs ( Д. Миловановић )) 13. април 2021. године Друштво Коментари

Милоје Рајовић - циљ нам је да се повећава број новорођенчади, (Фото: Д. Миловановић) Милоје Рајовић - циљ нам је да се повећава број новорођенчади, (Фото: Д. Миловановић)

Четврта година акције: у Културном центру на Златибору подељено преко 100 седишта. Расте број беба: 2006. године их било 104, а лане 157.

Од 2018. године Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина, под покровитељством Општине  два пута годишње организује акције бесплатне доделе ауто-седишта за децу. Значај коришћења ауто седишта за најмлађе још једном је поновљен данас у сали Културног центра на Златибору када је извршена подела преко 100 седишта. У име општине Чајетина, заменик председника општине Милоје Рајовић пожелео је добродошлицу родитељима и деци истичући колико је битно поштовање правила у саобраћају и савесно понашање свих нас нарочито када су у питању наши најмлађи.

За добијање бесплатних ауто седишта, за децу рођену у другој половини 2020. године као и за родитеље који су пропустили да конкуришу у првој половини године, стигло је преко 100 захтева. Њихово коришћење налаже закон, али главни циљ треба да буде јачање свести и одговорности родитеља. Због тога се сваке године приликом доделе ауто седишта организује и едукација, којој је пожељно присуствовати.

„Због тренутне епидемиолошке ситуације нисмо могли ове године да позовемо колегиницу Маријану из Центра за промоцију безбедности саобраћаја која одржи и презентацију и обуку али и ми смо прошли ту обуку и лиценцирани смо да помогнемо људима и да их едукујемо како се правилно користи дечје ауто седиште. Упркос овим редукованим условима нисмо желели да додела прође без нашег савета. Родитељима смо показали на који начин се правилно поставља седиште у ауто и такође смо на располагању свима да изађемо на терен и на лицу места поставимо седиште у аутомобил“, каже Горан Секулић, Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина.

Горан Секулић - ту смо да покажемо како се правилно поставља седиште, (Фото: Д. Миловановић) Горан Секулић - ту смо да покажемо како се правилно поставља седиште, (Фото: Д. Миловановић)

Општина Чајетина сваке године издваја разне подстицаје како би олакшала живот својим суграђанима, а  ту спадају и веома значајни подстицаји за прво, друго, треће и четврто рођено дете. Са том политиком ће се кроз разне видове наставити и даље.

„За Општину је велика част и задовољство да поделимо нашим најмлађим суграђанима седишта како би безбедно могли да учествују у саобраћају. У задњих 15 година број новорођене деце се повећава; 2006. године рођене су 104 бебе, 2019. 175 а 2020. 157 беба и то су бројке које нас радују. Ми ћемо се трудити да и даље стварамо такав амбијент у нашој општини како би све већи број људи овде долазио и радио и наравно циљ нам је да се из године у годину повећава број новорођенчади, а ми смо ту само како бисмо симболично помогли“, рекао је Милоје Рајовић, заменик председника општине Чајетина.

Након презентације о правилној употреби седишта за децу, родитељима су она свечано и уручена. Овај потез Општине и Савета свакако је обрадовао родитеље помогавши им да безболније реше ову  ставку кућног буџета.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

čajetina poklon za decu auto sedište za decu


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.