Мечка и прошле ноћи долазила у Недиће

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 09. април 2021. године Друштво Коментари

Ноћна посета – кућа Љубише Недића у Негбини (Снимио Миломир Пауновић) Ноћна посета – кућа Љубише Недића у Негбини (Снимио Миломир Пауновић)

Отворила прозор у приземљу куће Љубише Недића, у комшилуку се почастила претходне ноћи просутим кукурузом. Утврђују се врата на шталама, светла горе целу ноћ...

Обистиниле су се јучерашње тврдње мештана Муртенице, као и људи са Јадовника, који познају ћуди медведа: „Ако се острви – ето га!“. Зверке су, после  посете амбару Мирољуба Недићи (56) у Негбини, дошле већ следеће ноћи. 

Јутрос су откривени трагове мечке са двоје младунаца у комшилику. У ноћи између четвртка и петка били је у дворишту Љубише Недића, који живи у Београду. Две куће Недића дели ограда и удаљеност од десетак метара.

Отворен прозор, стакло остало читаво Отворен прозор, стакло остало читаво

-  Притиском шапа, чији су отисци на стаклу, отворила је прозор у приземљу куће са западне стране. Једина штета је одваљена ручка прозора – кажу комшије Секула Недић и Миломир Пауновић и додају:

- Ноћни посетиоци су се почастили претходне ноћи просутим кукурузом из џака испред амбара, пред чијом кућом је горело светло и нестали, опет доле према Шупљици. 

Дан и ноћ на опрезу - Секула Недић Дан и ноћ на опрезу - Секула Недић

Комшије су збијале шале да се мечка наљутила кад је у Љубишиној кући, где радо долази из Београда, видела само три празне  флаше. Жене су, пак, тврдиле да су флаше  јесенас испразниле „мушке главе“ што су јуче „вршиле увиђај“. Загледалјући у покилчад, опомиљале су их да користе прилику да попију коју више и  прикричивале да утврде врата штала, па на таванима поставе страшила и плашила за нежељене годсте - старе косе, синџире, бакраче, решета...

Одваљена ручка са  прозора куће у приземљу Одваљена ручка са прозора куће у приземљу

- Увелико копни снег на падинама Муртенице... Ваљда се неће више враћати у Недиће или комшијске засеока...? Ко га зна? Рекоше да су видели трагове  да је отишла према Бурађи и Нединој вртачи, можда ће у дане поста  да тражи рибу у Златарском језеру...?  - коментарисали су јуче планинци.

Трагови мечке у засеоку под Муртеницом Трагови мечке у засеоку под Муртеницом

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

negbina mečka


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.