Негбина: Мечка у амбару

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 08. април 2021. године Друштво Коментари

Пропала гозба – џак јутрос враћен у амбар (Снимио Миломир Пауновић) Пропала гозба – џак јутрос враћен у амбар (Снимио Миломир Пауновић)

Одвукла џак кукуруза из амбара Мирољуба Недића. Ноћна посета, највероватније мечке са младунцима, откривена јутрос.

У ноћи између среде и четвртка мечка је однела џак кукуруза из амбара Мирољуба Недећа (56) из Негбине. Ноћну посету укућани су открили јутрос, видевиши отворен амбар и трагове звериња.

Трагови  звери у снегу  засеока под Муртеницом Трагови звери у снегу засеока под Муртеницом

- Мечка је одвалила врата и извукла џак кукуруза и вукла га за грло низ окућницу око 150 метара, према Кршу и Шупљици. Просуло се само 3-4 килограма жита. Вероватно се уплашила светла које сам палио при одласку на спавање - прича Мирољуб.

Гризли брвна амбара и обилазили шталу са овцама Гризли брвна амбара и обилазили шталу са овцама

Домаћин казује да је мечка, судећи по траговима, била са младунцима. На све четири стране амбара, удаљеног од куће 15 метара, видљиви су трагови грицкања и гребања по брвнима, као и отисци шапа. Мечка је обилазила и око дрвене штале са овцама у непосредној близини куће.

Отисци шапа на амбару Недића Отисци шапа на амбару Недића

Мештани су у селима планине Муртенице последњих дана на неколико места открили трагове „горског цара“. Кажу да звери крстаре гором и селима у пару или их више  „иде у стопу“. Овде нису причиниле штету сточном фонду.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

negbina mečka miroljub nedić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.