Завршетак златарског пута 1. јуна ?

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 02. април 2021. године Друштво Коментари

Стиже семафор - после подизања каменог зида на Милановцу  (Фото: Д. Гагричић) Стиже семафор - после подизања каменог зида на Милановцу (Фото: Д. Гагричић)

Семафор стиже чим се угради још 50 кубика камена у зид на Милановцу. Армирачко-бетонски радови на проширењу пута и пешачкој стази изнад Махале у дужини од 70 метара.

Мартовски снег за кратко је  прекинуо пролетошње радове  ужичких „Путева“ на подизању потпорног каменог зида на Милановцу, на  последњој деоници златарског пута. 

- Из „Путева Србије“ смо добили уверавања да ће радови бити окончани до 31. маја - каже председник Општине Раде Васиљевић.

- Надам се да ће рок бити испоштован, а затим започети радови на градњи кружног тока на раскрсници Браношевац, за шта су обезбеђена средства из државне касе. 

Овде су почели радови у јесен 2018. године Овде су почели радови у јесен 2018. године

Имајући у виду ток радова на деоници Браношевац – Милановац у мунуле две и по године, мало ко у Вароши верује да ће деоница, дуга један километар, бити завршена за два месеца. Јер, поред послова на проширењу пута и изградњи пешачке стазе, коловоз од раскрснице на магистралном путу до иза последњих кућа на Милановцу треба да добије и други слој асфалта?!

Пред путарима је задатак да у зид уграде још око педесетак кубика камена, па да се постављањем семафора саобраћај усмери једном траком и тек онда почне копање темеља такозваних тераса (проширење и стаза) на деоници изнад Махале. Према речима Адмира Пурковића, руководиоца радова, неоходни су армирачко-бетонски радови на три поља укупне дужине 70 метара. Једно поље путари изграде за две недеље, а ту су и дренаже, ивичњаци...

Градиће се кружни ток на раскрсници  Браношевац Градиће се кружни ток на раскрсници Браношевац

Реконструкција последњег километра регионалног пута Аљиновићи – Нова  Варош започела је у јесен 2018. године тамо где су радови стали пре десетак година, пошто Општина није била обезбедила пројекат за деоницу на којој је требало градити пешачку стазу.  

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatarski put završetak radova


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.