Тешко проходни путеви до неколико нововарошких села, јак ветар прави наносе високе скоро метар

glaszapadnesrbije.rs 27. јануар 2021. године Друштво Коментари

Снежни наноси  у селу Трудово, (Фото: РИНА) (Фото: РИНА)

На територији општине Нова Варош снег пада дуже од 36 сати и у појединим селима формиран је снежни покривач висине и до 70 центиметара. Путеви до појединих села једва су проходни, а најтежа ситуација је у Јасенову, Белој Реци, Божетићима и Акмачићима, преноси агенција РИНА.

„Велике проблеме поред висине снежног покривача задаје и ветар који прави сметове који у појединим селима досежу висину од једног метра. Путеви се чисте по приоритетима и улажу се велики напори да се главни путни првци одрже проходним због ђака и потребе за медицинском помоћи становницима којима је неопходна.

Снежни наноси у селу Штитково, ( Фото: РИНА) (Фото: РИНА)

Сва механизација је на терену и до центара свих месних заједница је проходно, али ако се падавине наставе оваквим интезитетом ситуација се мења из сатa у сат, рекао је за РИНУ, Радосав Васиљевић председник општине Нова Варош.

Мањих проблема има и у снабдевању електричном енергијом, а због оваквог стања у четвртак ће заседати Општински штаб за ванредне ситуације.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš sneg sela neprohodni putevi


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.